Imatge d'arxiu del tinent fiscal del Tribunal Suprem, Juan Ignacio Campos, al seu despatx

Mor Juan Ignacio Campos, el tinent fiscal del Suprem que investigava el rei Joan Carles

La Fiscalia General de l'Estat ha informat que ha perdut la vida a causa d'una malaltia contra la qual lluitava des de feia diversos anys

El tinent fiscal del Tribunal Suprem, Juan Ignacio Campos, ha mort aquest dimecres a Madrid, segons ha informat la Fiscalia General de l'Estat. El magistrat, que tenia 71 anys, ha mort a causa d'una malaltia contra la qual lluitava des de feia diversos anys. Cal recordar que Campos encapçalava des de fa més d'un any la investigació contra el rei emèrit Joan Carles de Borbó per un presumpte frau a la hisenda pública.

El magistrat, que havia ingressat a la carrera fiscal l'any 1978, havia estat nomenat tinent fiscal del Suprem el passat mes de gener, després de 15 anys com a fiscal de l'alt tribunal, òrgan al qual havia accedit el 2005. Fins aleshores havia estat delegat de delictes econòmics.

«Una gran pèrdua»

Segons ha explicat la Fiscalia General de l'Estat. Juan Ignacio Campos ha mort aquest dimecres a primera hora de la tarda. En aquest sentit, el magistrat havia acudit aquest mateix matí al seu lloc de treball a la seu de la Fiscalia. En un comunicat, l'òrgan ha lamentat el traspàs de Campos, assegurant que és «una gran pèrdua» per a la carrera fiscal.

Així mateix, la Fiscalia General de l'Estat ha definit el magistrat com a «exemple de professionalitat, discreció, lleialtat i honestedat». Alhora, ha afirmat que ha estat «un dels millors penalistes d'aquest país».

L'òrgan judicial ha assegurat que Campos, de tarannà «conciliador i compromès amb el servei públic», deixa un «buit irreemplaçable» a la Fiscalia espanyola, així com un «llegat inesborrable» per al col·lectiu.

Una llarga trajectòria de més de quatre dècades com a fiscal

Juan Ignacio Campos va arribar a la carrera fiscal l'any 1978 i el seu primer destí va ser l'aleshores Audiència Territorial de Barcelona. El 1982 es va traslladar a la Fiscalia de Madrid, sent nomenat tinent fiscal d'aquesta el 1990. Fiscal de la Secretaria Tècnica de la Fiscalia General de l'Estat des del 1994, el 1996 es va integrar a la Fiscalia del Tribunal Suprem.

Des del 2005 era membre del Tribunal Suprem. El passat mes de gener es va convertir en el número 1 de la carrera fiscal, quan va ser nomenat tinent fiscal de l'alt tribunal.