Metge amb mascareta i ulleres protegint-se del coronavirus

Mor per coronavirus Li Wenliang, un dels metges que va advertir sobre la seva aparició

No ha pogut superar el virus i ha mort aquest dijous a Wuhan

El doctor xinès  Li Wenliang, un dels vuit metges que va mirar d'advertir sobre l'aparició del coronavirus, no ha pogut superar el virus i ha mort aquest dijous a la ciutat de Wuhan, segons ha avançat el diari local 'Global Times'.

En roda de premsa a Ginebra (Suïssa), el director executiu del Programa d'Emergències Sanitàries de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Mike Ryan, ha confirmat la seva defunció i ha transmès el seu condol. «Estem profundament tristos. Hem de celebrar la feina que va fer en la lluita contra el coronavirus», ha comentat.

El coronavirus s'ha estès a Europa

Encara que la Xina és l'epicentre del brot i el país més afectat, el coronavirus s'ha estès a altres països del sud-est asiàtic i també se n'han detectat casos a  Europa i Amèrica. Fora de la Xina, dues persones han mort a causa del virus, la primera a les Filipines i l'altra a Hong Kong.

Els signes comuns d'infecció inclouen símptomes respiratoris, febre, tos i dificultats per respirar. En els casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, síndrome respiratòria aguda greu, insuficiència renal i, fins i tot, la mort. El 2003, més de 600 persones van morir a tot el món (349 a la Xina) a causa del SARS o síndrome respiratòria aguda, que va deixar  5.327 afectats en nou mesos.

Neix un nadó amb coronavirus

Un nadó hanascut  amb el coronavirus a l'Hospital de Nens de Wuhan, a la Xina. Segons ha informat la CCTV (Televisió Central de la Xina), la mare hauria contagiat el nadó durant l'última fase de l'embaràs, quan va contraure el virus. El nadó, que va néixer el passat 2 de febrer, tenia els signes vitals estables i no presentava febre ni tos, però patia de falta d'aire. 

També et pot interessar...