Primer pla de la poeta Anna Campillo

Mor massa jove la poeta catalana Anna Campillo

La catalana ha mort aquest dimecres

La poeta Anna Campillo, la guanyadora del darrer premi Miquel Martí i Pol, ha mort aquest dimecres als 55 anys. Així ho ha informat la Fundació Miquel Martí i Pol a través de les xarxes socials aquest mateix dimecres, 5 de juliol.

Nascuda el 1968 a Mollet del Vallès, a Barcelona, on, fins ara era professora a l'escola cooperativa Sant Gervasi del municipi, ha mort a causa d'un tumor cerebral. 

Una referent de la literatura

Campillo, a més d'haver estat guanyadora del 38è premi Miquel Martí i Pol, ha guanyat premis literaris que la converteixen en una referent de la literatura al nostre país.

Llicenciada en Filologia Anglogermànica per la UAB, havia guanyat el 13è Certamen Literari de Relat breu de Santa Eulàlia de Ronança i, recentment, havia publicat el poemari 'Trencadissa' (Trípode, 2022). 

La poeta Anna Campillo presentant el llibre
La poeta presentant el seu llibre 'Trencadissa'. | @annacampillo2

'Trencadissa', no és la seva única obra, ja que, ara, s'estava preparant per publicar-ne un de nou: 'Udols de llop'. Com a reconeixement a la seva trajectòria professional, la Fundació Miquel Martí i Pol s'ha compromès a editar el poemari, sempre que els seus familiars ho vulguin, per tal de posar-lo a les mans del públic el més aviat possible.

A més, havia participat en diversos projectes relacionats amb la literatura, com per exemple l'antologia 'Poesía inglesa y norteamericana contemporánia', encara que la seva gran obra siguin els versos de 'Trencadissa', els quals han estat reconeguts.

Arran de la notícia de la seva mort, diferents institucions i poetes pròxims han lamentat la mort de la poeta, la qual aquest mateix Sant Jordi va estar signant el seu primer poemari. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!