Mor Montserrat Caballé amb 85 anys

El funeral tindrà lloc el pròxim dilluns al migdia, al Tanatori de les Corts

Montserrat Caballé ha mort la matinada d'aquest dissabte
Montserrat Caballé ha mort la matinada d'aquest dissabte | Gtres

La coneguda soprano catalana Montserrat Caballé ha mort la matinada d'aquest dissabte amb 85 anys, a l'hospital de Sant Pau de Barcelona, on va ingressar a mitjans de setembre per uns problemes amb la vesícula, segons han confirmat fonts del centre mèdic. El seu funeral tindrà lloc el pròxim dilluns al migdia, al Tanatori de les Corts de Barcelona, mentre que el vetlatori serà a partir d'aquest diumenge a partir de les 14.00 hores en el mateix centre. 

Uns inicis molt humils

La guardonada intèrpret catalana va néixer el 12 d'abril de l'any 1933 a Barcelona, i des de ben jove ja va fer algunes incursions en el món de la música amb les classes del Conservatori de Música del Liceu de Barcelona. La difícil situació familiar derivada de la precària salut del seu pare la va obligar a deixar-ho, i posar-se a treballar. 

Va ser llavors quan el mecenes Joan Antoni Bertran va intervenir per sufragar-li les despeses de la seva formació, ajuda que li va permetre a continuar els estudis a principis de la dècada dels anys 50. En aquesta època, va conèixer altres sopranos que van influir en la seva carrera professional, com Eugenia Kemmeny, Conxita Badia i Napoleone Annovazzi. 

Montserrat Caballé ha mort la matinada d'aquest dissabte a Barcelona
Montserrat Caballé ha mort la matinada d'aquest dissabte a Barcelona | Gtres

Una carrera artística plena d'èxits

Va debutar als escenaris l'any 1955, amb Serpina de l'òpera 'La seva padrona', que va interpretar a València, Reus i Figueres. La seva estrena al Liceu va endarrerir-se una ica més, fins a l'any 1962, quan va pujar als seus escenaris per interpretar 'Arabella' de Richard Strauss. A partir d'aquí, els reconeixements nacionals i internacionals van anar en augment, i la seva carrera es va anar consolidant. 

A finals de la dècada del 80, la soprano catalana va interpretar, al costat del cantant de Queen Freddie Mercury, el tema 'Barcelona', que posteriorment va ser escollit com a himne dels Jocs Olímpics de Barcelona. Montserrat i el cantant britànic s'admiraven mútuament, i van arribar a treure un àlbum junts. Malauradament, mai van arribar a cantar junts el tema en la inauguració dels Jocs, perquè Freddie va morir un any abans com a conseqüència de la SIDA. 

Els darrers anys, entre els problemes de salut i Hisenda

En els darrers anys, Montserrat Caballé va passar per un delicat estat de salut. L'any 2012 va patir un ictus mentre es trobava a l'estranger, que no va afectar ni la seva mobilitat ni la seva parla, però sí que una de les conseqüències va ser una fractura d'húmer. Caballé va anar limitant cada vegada més les seves aparicions públiques, amb un acte d'homenatge que es va celebrar al Teatro Real de Madrid el mes de setembre del 2014 com a esdeveniment més destacat. 

La soprano catalana Montserrat Caballé en una imatge d'arxiu
La soprano catalana Montserrat Caballé en una imatge d'arxiu | Gtres

A banda, la soprano sí que ha ocupat les portades dels diaris pels seus problemes amb Hisenda, i és que el fisc la va acusar de no pagar mig milió d'euros el 2010. Finalment, l'artista va arribar a un acord per no anar ni a judici ni a presó, abonant la quantitat requerida. 


Comentaris

envia el comentari