Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu dels peus d'un nadó

Mor un nadó de només 7 mesos per coronavirus molt a prop d'Espanya

La pandèmia de la Covid-19 segueix causant estralls a tots els territoris

Imatge d'arxiu dels peus d'un nadó
La situació de la pandèmia del coronavirus a Portugal és molt greu | Pixabay

La pandèmia segueix causant estralls i sent l'origen de pèssimes notícies en tot el món. El coronavirus, que no perdona, s'expandeix en tots els països sense compassió i no fa excepcions. Aquest mateix dissabte, per exemple, el virus s'ha endut la vida d'un bebè de només 7 mesos a Lisboa, Portugal. El butlletí epidemiològic emès per la Direcció General de Salut portuguesa va confirmar la tràgica notícia.

Segons el mitjà local 'Correio da Manha', el petit patia «múltiples complicacions congènites» i això ha estat determinat per la seva defunció. El menor estava ingressat a un hospital de la regió de Lisboa i Val del Tajo, que actualment és la zona més afectada de tot el país per la Covid-19. La situació a Portugal és realment crítica i almenys 13.954 persones ja han perdut la vida a causa del nou virus que ha aparegut violentament a Europa.

Alarma a Portugal: la Covid-19 causa estralls

Portugal va ser exemple en la lluita contra el coronavirus abans de Nadal. Tot i això, la situació actual és molt diferent de la d'abans de les festes i el país lluita en una situació límit contra una Covid descontrolada. Fins i tot, el país ha pres les mesures més dràstiques de tota Europa amb relació al virus.

Els caps de setmana, per exemple, el toc de queda arriba a partir de les 13.30 hores del migdia. La mesura, segons el govern portuguès, es va prendre per limitar al màxim les reunions socials i les trobades familiars del cap de setmana. Només així, justifiquen, Portugal podrà aconseguir fer front al coronavirus. A més, la mobilitat entre municipis tampoc està permesa, tot i que gran part de la població viu a Lisboa, on la Covid-19 està realment disparada.

Gener negre

Les dades espanten. La meitat de les morts per coronavirus a Portugal han tingut lloc a partir de gener i la incidència per cada 100.000 habitants està disparada: 1.438. A més, Portugal també lidera les xifres mundials de morts a causa del coronavirus. Aquesta mateixa setmana, el sistema sanitari portuguès s'ha vist desbordat amb xifres rècord en planta i les UCI. 

Segons informa 'El Periódico', la situació és alarmant fins al punt que els treballadors de l'Hospital de Cascais, a prop de Lisboa, alerten de la manca de recursos humans i demanen ajuda a causa del seu nivell d'esgotament físic i mental.