Mor la periodista catalana Montserrat Minobis als 76 anys

Va ser directora de Catalunya Ràdio, degana del Col·legi de Periodistes i va rebre la Creu de Sant Jordi
Montserrat Minobis va ser directora de Catalunya Ràdio entre el 2004 i el 2005   | Viquipèdia

 

La periodista Montserrat Minobis ha mort als 76 anys, després de patir una intervenció al cor, segons s'ha conegut aquest dissabte al matí. Minobis va ser directora de Catalunya Ràdio entre el 2004 i el 2005, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya i també va rebre la Creu de Sant Jordi.

 

També va presidir la Xarxa Europea de Dones Periodistes i l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya i va impulsar 'La Independent', la primera agència de notícies amb visió de gènere. El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha donat a conèixer la notícia al seu compte de Twitter, on també ha lamentat la seva pèrdua. I el president Quim Torra, entre moltes d'altres personalitats polítiques i del món del periodisme, ha dedicat també unes paraules a la difunta.

 

 

 

Ferma antifranquista, defensora del català i les dones

Llicenciada en Filosofia i Lletres i Ciències de la Informació, va començar a Ràdio Popular de Figueres. Va treballar a diversos mitjans com Ràdio 4, al programa 'Miramar', de Televisió Espanyola, i va dirigir l' 'Informatiu matí' i el 'Bon dia, Catalunya'. També va col·laborar en mitjans escrits com l'Avui, l'Hoja del Lunes, Oriflama i Serra d'Or.

 

Minobis va ser una ferma activista de la lluita antifranquista, de la defensa de la llengua catalana i del paper de la dona als mitjans de comunicació, presidint la Xarxa Europea de Dones Periodistes i l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya.