Jesús Mariñas en un plató de televisió

Mor el periodista Jesús Mariñas

El càncer guanya la lluita contra Jesús Mariñas

El món de la comunicació està de dol després d'assabentar-se de la mort de Jesús Mariñas a causa d'un càncer a la bufeta. Aquest 10 de maig s'ha confirmat la defunció del periodista, que continuava ingressat a l'habitació de l'Hospital Ramon i Cajal de Madrid.

Fa unes setmanes, Jesús Mariñas va haver d'ingressar per urgències a l'hospital després de trobar-se malament. El marit, Elio Valderrama, es va preocupar i, per això, va trucar a l'ambulància per al trasllat, ja que el periodista no tenia ganes de menjar i amb prou feines podia parlar.

Tot i que, a la revista Semana va esmentar que hi havia una lleugera recuperació del seu estat, no ha estat suficient per lluitar contra la cruel malaltia. El periodista, als 79 anys, s'acomiada dels seus familiars i de nosaltres. Tot i això, no li ha quedat un mal record perquè els seus últims dies els ha passat amb els que més estimava.

Encara no se sap com serà l'últim adéu de Mariñas. S'espera que només hi vagin els éssers estimats més propers al difunt, ja que la família vol un acte íntim per les circumstàncies extraordinàries que s'estan vivint.

Jesús Mariñas somrient
Mariñas feia temps que lluitava contra aquest càncer. | Europa Press

La increïble trajectòria professional de Jesús Mariñas

No obstant això, cal no oblidar la seva meravellosa trajectòria professional a la televisió. Després d'acabar la carrera de periodisme, va començar a escriure notícies per a les revistes Semana i Pronto.

A partir d'aquí, va ser comentarista a diverses cadenes de ràdio, com a Radio Miramar a l'espai de Mitad y mitad. També, va participar com a col·laborador a El primero de la mañana a la COPE.

No va ser fins als anys 90, quan Jesús Mariñas es va estrenar com a assistent al món de la televisió amb el programa de  La máquina de la verdad. Al cap de poc temps, María Teresa Campos va contractar el periodista al programa de Pasa la vida, on tindria la seva pròpia secció "El retablo".

Tot i això, l'espai que li va proporcionar la fama va ser Tómbola de Canal Nou, on es feien entrevistes a famosos espanyols. Simultàniament, també seguia treballant en els programes presentats per la Campos a Antena 3.

A poc a poc, va anar participant com a col·laborador a diversos programes d'aquesta mateixa cadena, ¿Dónde estás corazón?Tal cual lo contamos o Espejo público. Igualment, va estar a la cadena de Mediaset com a assistent a Sálvame durant un any.

Va passar els seus últims anys professionals com a col·laborador esporàdic en alguns programes, però cada cop hi anava menys. També, va estar escrivint notícies del cor al diari La razón .

Fotomuntatge de Jesús Mariñas i Elio Valderrama
Jesús Mariñas i el seu marit Elio. | Catalunya Diari
 

La comunicació del càncer de bufeta

Després d'anys treballant al món de la televisió, l'octubre del 2021, Jesús Mariñas va comunicar la seva retirada a la feina després d'assabentar-se que patia càncer a la bufeta. El periodista ho va fer públic a Diez Minutos assegurant que aconseguiria superar-ho. El mateix any, va publicar un llibre repassant la seva vida professional com a cronista social: Jesús Mariñas, memorias desde el corazón.

Tot i que no va ser una bona notícia, Jesús Mariñas sempre ha estat convençut que aconseguiria guanyar aquesta darrera batalla. «No he passat por perquè no em treu la son, però m'ho prenc seriosament» confessava en una entrevista de la revista Diez Minutos. Confiava en qui l'envoltaven i en la seva persona.

Tot i no tenir un final feliç, sempre mantindrem un bon record del seu pas per les diferents cadenes de televisió. Des d'aquí volem donar tot l'afecte i el suport a les famílies per la pèrdua d'aquesta gran persona.