Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un home anomenat Dídac Pestaña

Dol al PSC: Mor Dídac Pestaña, exalcalde de Gavà durant 20 anys

Diferents figures polítiques com Miquel Iceta o Salvador Illa han mostrat el seu condol

L'exalcalde socialista de Gavà, Dídac Pestaña, ha mort aquest dilluns, 26 de juliol. Pestaña va ser diputat al Parlament de Catalunya durant la VIII legislatura, durant el 2010, i va exercir com a alcalde de Gavà, al Baix Llobregat,  durant 20 anys.

Dídac Pestaña va néixer l'any 1958 al mateix poble que el faria batlle anys després. Així doncs, va exercir el càrrec des del 1985 fins al 2005. En tots els casos va obtenir una majoria absoluta pel seu partit, que era el PSC.

A més, Gavà va patir grans transformacions mentre Pestaña estava a l'alcaldia. Per exemple, es va construir el Museu Gavà, la biblioteca Josep Soler Vidal o l'Estadi Municipal La Bòbila, entre altres projectes. Així doncs, tant els gavanencs com aquells que el respectaven han donat les seves mostres de condol a la família.

Pestaña també va ser vicepresident de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) entre els anys 2011 i 2015.

Segons ha informat 'GTV', la televisió pública de Gavà per Internet, la família vol mantenir un funeral de caràcter íntim. L'Ajuntament del municipi ha decretat 2 dies de dol per la defunció de Pestaña. Les banderes dels edificis oficials del consistori onejaran a mig pal fins al dimecres, 28 de juliol, a les 10.00 hores del matí.

Un dirigent socialista històric

20 anys de mandat van permetre que fos un referent i un dels dirigents històrics del partit socialista a la comarca del Baix Llobregat. L'alcaldessa actual del municipi ha comentat el següent: «Has deixat un llegat extraordinari a la nostra ciutat. Sempre ocuparàs un lloc preeminent a la història de Gavà».

Aquest escalf s'ha notat, sobretot, per aquells que seguien el PSC o hi formaven part. Així doncs, des d'altres partits socialistes de diferents poblacions a companys de partit han expressat que Pestaña ha estat una figura rellevant pel socialisme català.

Entre les persones que han recordat a Pestaña, es troba Salvador Illa, president del Partit Socialista a Catalunya. Fins i tot, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha expressat: «Un gran home i un referent de generacions que vam saber agafar el testimoni per a canviar la nostra ciutat. Fins sempre alcalde. DEP».

[predef]catalunya-diari-625[/predef]