Imatge d'arxiu de l'artista italiana, Raffaella Carrà

Mor Raffaella Carrà

La cantant tenia 78 anys i feia temps que lluitava contra una llarga malaltia

Consternació absoluta al món de la música. La cantant italiana Raffaella Carrà ha mort aquest dilluns, 5 de juliol, als 78 anys. Segons la televisió italiana ‘RAI’, l’artista feia temps que lluitava contra una llarga malaltia.

L’agència transalpina Ansa ha explicat en un breu comunicat: «Raffaela ens ha deixat. Se n’ha anat a un món millor. El seu inconfusible somriure i el seu talent extraordinari brillaran per sempre».

La RAI, per part seva, ha explicat la notícia en directe amb gran tristesa. «Raffaella Carrà ha mort avui a les 16.20 hores després d’una malaltia contra la que lluitava des de feia anys. El seu cos, petit però ple d’energia, ha lluitat fins l’últim instant».

La notícia ha paralitzat Itàlia sencera, ja que a hores d’ara la majoria de rotatius, ràdios i televisions obren edició amb la tràgica notícia de la mort de Carrà.

Una creadora de mites

I és que Carrà serà recordada per sempre com una avantguardista del món de la música. Amb ella, se’n va una cantant que desbordava alegria i que va trencar motlles als anys 80.

La creadora va fer també cançons tant cèlebres com ‘Fiesta' (1977), 'Hay que venir al sur' (1978) y 'Latino' (1980). També mítics són els títols Scatola a sorpresa (1973), Milleluci (1974), Felicità tà tà (1974), Rumore (1975), Forte forte forte (1976), Raffaella (1978), Applauso (1979), Mi spendo tutto (1980), Raffaella Carrà 82 (1982), Fatalità (1983), Bolero (1984) i Fidati (1985). 

«La Diva italiana» també va ser molt cèlebre i famosa a Espanya, gràcies a les seves constants aparicions a TVE. Carrà va treballar a la RAI italiana fins l’any 2013, quan va decidir fer un pas al costat. També va aparèixer en diversos programes hispanoamericans i va aparèixer per darrera vegada a Televisió Espanyol amb el programa ‘Salvemos Eurovisión’, emès l’any 2008.

A Catalunya Diari també volem expressar el nostre més sentit condol amb la pèrdua de l'artista Raffaella Carrà als 78 anys.