Mor Sebastià Salvadó, president del RACC durant 30 anys

Va ser l’impulsor de l’automobilisme català i va promoure la celebració del GP de Fórmula 1 i del Rally Catalunya

Mor amb 86 anys Sebastià Salvadó, presindent del RACC durant 30 anys
Sebastià Salvadó, president del RACC durant 30 anys i impulsor de l'automobilisme català, ha mort amb 86 anys | TV3

El món del motor lamenta la pèrdua de l'home que va promoure la celebració del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 i del Rally Catalunya. L'expresident del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) i impulsor de la Fórmula 1 a Catalunya, Sebastià Salvadó, ha mort aquest dilluns amb 86 anys.

Trenta anys al capdavant de RACC

Sebastià Salvadó va presidir l'entitat catalana durant 30 anys, des del 1985 al 2015. A més a més, va impulsar esdeveniments automobilístics com el GP d'Espanya de Fórmula 1 o el Rally RACC Catalunya i va aconseguir que RACC es convertís en el club automobilístic amb més socis de tot el territori català, passant dels 85.000 a tenir-ne 860.000.

Salvadó va néixer l’any 1932 i es va llicenciar en dret i economia a la Universitat de Barcelona. També cal destacar que l’expresident del RACC va destacar com a pilot i l’any 1957 va guanyar la primera edició del Rally de Catalunya. Ara ha mort deixant tot un llegat, entre el qual es troba la Fundació RACC, que s’encarrega d’impulsar l’activitat tècnica i pedagògica en seguretat viària.

Emotius missatges de comiat

Molts han estat els que han volgut acomiadar-se de Sebastià Salvadó i ho han fet amb emotius missatges a través de les xarxes socials. Com és el cas de Damià Calvet, conseller de Territori, que en nom del Govern l'ha definit com a «entusiasta», «emprenedor», o «un dels grans homes del motor» català.

Per la seva part, el Circuit Barcelona Catalunya ha lamentat la pèrdua de Salvadó i referents del món de l'automobilisme com Carlos Sainz han volgut acomiadar-se amb un missatge a les xarxes socials on ha assegurat que l'expresident del RACC era com «un pare» per a ell: «Matí molt, molt trist per mi, ha mort un cavaller, un bon home que estimava les curses i gràcies a ell avui hi ha un Rally i un GP a Espanya».


Comentaris

envia el comentari