Vicenç Capdevila, exalcalde de l'Hospitalet de Llobregat, va morir dissabte a causa del coronavirus. L'exbatlle tenia 83 anys i va ser el penúltim alcalde de la ciutat durant el franquisme, entre 1973 i 1977. Posteriorment va ser diputat al Congrés per la Unió de Centre Democràtic, entre 1977 i 1979, i diputat al Parlament, entre 1980 i 1984.
Capdevila, advocat de professió, també va ser vicepresident de la Corporació Metropolitana de Barcelona i diputat provincial de 1973 a 1977. L'Ajuntament de l'Hospitalet ha expressat a través de la seva web el seu condol i l'alcaldessa, Núria Marín, ha transmès a través de Twitter el seu «afecte a la família i amics». La batllessa ha dit que el recordarà «pel seu compromís i dedicació» a la ciutat.
Capdevila, una figura clau a l'Hospitalet de Llobregat
Capdevila va néixer el 28 d'octubre de 1936 a l'Hospitalet i es va llicenciar en Dret a la Universitat de Deusto. Des del 1964 va ocupar diversos llocs de responsabilitat a l'Ajuntament de l'Hospitalet com la tinença d'alcaldia de Cultura fins al 1971. El 3 d'abril de 1973, a les acaballes del franquisme, va prendre possessió com alcalde de L'Hospitalet. El 25 d'abril del 1977 el va substituir a l'alcaldia Joan Perelló Masllorens, que va ocupar el càrrec durant els anys de la Transició i fins a les primeres eleccions democràtiques el 1979.
Del 1978 al 1980 va ser director general d'administració Local i el 1980 vicepresident del comitè director per a assumptes locals i regionals del Consell d'Europa. Entre 1980 i 1984 va ser membre de la Comissió Mixta de Transferències entre l'Administració de l'Estat i la Generalitat de Catalunya, vicepresident executiu del Comitè Assessor per a l'Estudi de l'Organització de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, Secretari de la Comissió d'Organització i Administració de la Generalitat i Govern Local i membre de la Diputació Permanent.
El periodista Jesús Vila, amic de Vicenç Capdevila, explica a l'Estrella de l'Hospitalet que la mort per coronavirus de l'exalcalde comporta que aquesta malaltia passi «de ser una qüestió d'estadístiques a un drama real». Vila destaca que Capdevila era soci fundador del Foment de la Informació Crítica i d'unes quantes entitats més de la ciutat i que en totes elles «mostrava el seu interès pel municipi que va governar quan ja s'albirava un canvi polític que ell va protagonitzar també en primera línia».