Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una imatge d'arxiu de Raffel Pages, fundador de la cadena de perruqueries Raffel Pages

Mor l'empresari i perruquer català Raffel Pages als 78 anys

La cadena de perruqueries amb el seu nom compta amb 80 salons a tot l'Estat i dona feina a més de 300 persones

L'empresari Raffel Pages, fundador de la cadena de perruqueries que porta el seu nom, ha mort la matinada d'aquest diumenge a Barcelona als 78 anys, segons ha informat la cadena a través de les xarxes socials. Referent i impulsor de centres de formació en el sector de la perruqueria, Pages, que es va introduir en el sector de la mà del seu pare —perruquer des de 1925—  es va formar a Carita de París, la millor perruqueria del món durant els anys 60, i va inaugurar el seu primer saló de bellesa a Barcelona al número 16 del carrer Reina Elisenda l'any 1975.

Coincidint amb l'any olímpic de 1992, Pages engegà el seu gran projecte i la veritable llavor de la firma: l'Institut de Perfeccionament Raffel Pages, centre que es crea per a la formació exclusiva dels col·laboradors i obert ara a qualsevol professional. La cadena Raffel Pages compta avui amb 80 salons a tot l'Estat i dona feina a més de 300 persones. L'empresa està en l'actualitat en mans de les seves filles, Carolina i Quionia Pages, i és membre de Comertia, l'associació catalana de l'empresa familiar del Retail.

Raffel Pages es considerava més «un creatiu d'imatges que un perruquer» i basava les claus de l'èxit en quatre I: invertir, investigar, intuir i innovar. «Cal aprendre durant tota la vida, jo encara estic aprenent i ho continuaré fent fins a la fi dels meus dies», havia assegurat Pages.

Un museu de la perruqueria amb més de 7.000 objectes

El perruquer va obrir l'any 2000 un museu de la perruqueria a Barcelona, concretament a l'establiment que la cadena té al número 99 de la Rambla Catalunya. Són més de 7.000 objectes relacionats amb la història d'aquest ofici, des de la prehistòria i fins als nostres dies. Segons explicava 'betevé', Raffel Pages va començar la seva col·lecció fa més de mig segle, amb els assecadors de casc que el seu pare, també perruquer, llençava per vells.

L'exposició mostra peces úniques, com un postís de l'actriu i princesa de Mònaco, Grace Kelly, o els cabells de Lluís XVI i Maria Antonieta. Així mateix, també es poden veure pintes d'ivori —de plata i de fusta—, xineses, inques i merovíngies, maletins de barber, antics arrissadors o joies fetes amb cabells, entre altres.