Mor Alberto Uderzo, dibuixant i guionista d'Astèrix i Obèlix

El dibuixant de 92 anys ha mort mentre dormia a casa seva per una aturada cardíaca

Albert Uderzo
Albert Uderzo ha mort d'una aturada cardíaca | Catalunya Diari

Aquest matí es coneixia la mort d'Albert Uderzo, el dibuixant, co-creador i guionista d'Astèrix i Obèlix als 92 anys. Els familiars han enviat a primera hora d'aquest matí un comunicat a l'Agència France-Presse (AFP) informant de la fatídica notícia: «Albert Uderzo ha mort, mentre dormia, al seu domicili de Neuilly (Paris), víctima d'una crisi cardíaca, sense relació amb el coronavirus. Estava molt cansat des de feia algunes setmanes».

El dibuixant i guionista de còmics va néixer a Fismes (Normandia) l'any 1927, i de seguida va mostrar el seu talent amb el dibuix. Molt abans de la creació d'Astèrix va traslladar-se a França i va treballar en els diaris 'France Dimanche', 'France Soir', i a les revistes 'Tintin' i 'Pilote'.

Juntament amb René Goscinny van crear una sèrie d'historietes amb molta influència als anys 50 i 60, les conegudes històries d'Astèrix i Obèlix. Els còmics s'han arribat a traduir a més de cent idiomes, i l'últim volum d'aquesta sèrie «La filla de Vercingétorix» va tenir una tirada inicial de cinc milions d'exemplars.

Amb la mort de Goscinny, Uderzo va seguir fent il·lustracions d'Astèrix i Obèlix en solitari. A partir de 2013, Jean-Yves i Didier Conrad van passar a recrear les històries dels dos herois gals, però sempre sota la supervisió d'Uderzo


Comentaris

envia el comentari