ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

Els Mossos en alerta: adverteixen d'una amenaça «a l'alça» d'atemptat gihadista a Catalunya

S'extrema la precaució després dels darrers successos a França i Viena

La sirena d'un vehicle dels Mossos d'Esquadra encesa
S'extrema la precaució després dels darrers successos a França i Viena| Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra estan en plena alerta davant la possibilitat que es produeixi un atemptat gihadista a Catalunya després dels darrers successos a França i Viena. Segons NacióDigital, la policia catalana ha enviat un comunicat intern a tots els serveis amb una instrucció clara: «Cal que en feu difusió als agents dels vostres escamots, en el sentit de valorar a l'alça el risc d'atemptat terrorista a Catalunya». El document ha estat emès per la Comissaria General d'Informació, encarregada de la intel·ligència i el control de la violència ideològica.

Tal com indica el citat mitjà, el document té com a objectiu evitar que els agents es relaxin i s'abandonin les mesures de vigilància i autoprotecció davant el risc d'atacs de terroristes que actuen sols, sense estructura ni amb antecedents, el que es coneix com a llops solitaris. A més, també demana posar els cinc sentits en els delictes d'enaltiment o els possibles enfrontaments entre membres d'extrema dreta i ciutadans de fe musulmana.

«Insistiu en la necessitat d’augmentar l’alerta, especialment en els llocs de principal concurrència pública, i observar amb rigor les mesures d’autoprotecció», detalla el comunicat intern enviat a les comissaries.

 

Catalunya es troba en el nivell 4 d'alerta antiterrorista 

Actualment, Catalunya es troba en el nivell 4 d'alerta antiterrorista. El següent nivell suposaria desplegar l'exèrcit i restringir el trànsit aeri i només està previst si hi ha una alerta clara o un atac terrorista. Segons el citat digital, diverses fonts del cos apunten que calia insistir en les mesures del nivell 4 i estar alerta en la vigilància «d'interessos francesos» després de la reacció del govern francès davant la decapitació d'un professor.

Segons la policia catalana, «el modus operandi més probable continua sent el d’un atac protagonitzat per una sola persona o un grup reduït d’autors, emprant armes blanques o de foc o utilitzant vehicles per provocar atropellaments». D'altra banda, també assenyalen que «és probable l’ús de dispositius explosius improvisats, especialment en accions amb armes de foc, que els autors podrien portar a sobre com cinturons o armilles explosives", afegeixen.


Comentaris

envia el comentari