Muntatge entre un home i els Mossos

Els Mossos alerten de l'estafa que corre a Catalunya: «No els ho donis!»

L'engany es pot cometre a través d'una trucada telefònica

La tecnologia és la nostra gran aliada, però, alhora, pot convertir-se en el pitjor malson. A Internet s'hi amaguen persones de tota mena, és per això que hem de vigilar amb els missatges que ens arriben, i també amb les pàgines web que visitem.

Últimament, els Mossos d'Esquadra han detectat diferents casos d'estafa, en els quals se suplanten la identitat de persones, entitats bancàries, empreses o autoritats. 

L'avís dels Mossos

L'últim avís dels Mossos d'Esquadra, ha estat aquest dimecres, 26 de juliol, relacionat amb les entitats bancàries. Un avís on els delinqüents et farien creure que et truquen per retornar-te uns diners que t'haurien estafat en una compra, aprofitant per robar-te les dades.

En el cas que ha compartit la policia catalana, un home truca una fent-se passar per l'oficina bancària. «Et truquem des del número oficial per anul·lar l'operació, perquè no torni a succeir. Accedeixi, si us plau, en aquests moments, a l'aplicació», indiquen els estafadors. 

«A la pantalla et surten dues opcions, una que diu per a tu mateix i una altra que diu enviar a una altra persona. Aquesta és la pantalla del reintegrament, d'acord? Com que generarem el reintegrament al teu mateix compte, faràs clic a l'opció que diu 'a tu mateix'», indiquen.

La dona els pregunta: «Però, a veure, que em reintegraran si no m'han tret els diners del meu compte». Posteriorment, els lladres insisteixen: «Sí que li han tret, senyora. Una altra cosa és que vostè no el pugui visualitzar a causa del virus informàtic, però en aquest cas, jo estic verificant al sistema que sí que s'ha fet el càrrec al compte». 

«No... A veure, jo trucaré a atenció al client ara mateix», indica la senyora. «A veure senyora, aquest és el telèfon d'atenció al client, així ho pot verificar vostè», insisteix el lladre.

Amb tot, els Mossos demanen a la ciutadania extremar precaucions en aquestes trucades, ja que, les entitats bancàries no solen trucar mai als seus clients per desfer operacions. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

'Boom' d'estafes en període estival

Aquest, no és l'únic avís que ha emès la policia catalana. En els darrers dies, coincidint amb el període estival la policia catalana ha alertat que els delinqüents no descansen i aprofiten aquestes dates per a dur a terme diverses estafes.

Recentment, també van alertar sobre una estafa relacionada amb les herències familiars. En aquesta, els delinqüents et farien creure que ets l'afortunat que ha rebut l'herència d'una persona totalment desconeguda.