Un home amb dos ordinadors devant

Els Mossos alerten d'una nova ciberestafa bancària

Es fa a través de correus electrònics falsos que demanen informació detallada sobre els comptes bancaris

Els Mossos han detectat un nou cas de ciberestafa i alerten als usuaris de no caure en les trampes dels estafadors. Els afectats reben un correu d'una suposada entitat bancària que demana, pel motiu que sigui, que l'usuari cliqui un enllaç o verifiqui un compte.

Hi ha diferents variants d'aquesta mateixa estafa: els correus poden ser enviats per suposades entitats bancàries on la persona afectada no hi té cap compte bancari i d'altres demana la verificació de la contrasenya d'un compte en concret. Són casos de phishing, és a dir, un abús informàtic per intentar adquirir informació confidencial de forma fraudulenta suplantant una entitat pública o una empresa.

El pishing afecta a molts usuaris

Diversos comentaris del tuit denuncien aquesta pràctica i asseguren patir-la sovint, malgrat no caure-hi. Recentment s'han denunciat diversos tipus de ciberestafa que poden afectar tant a pagaments mitjançant webs no oficials, com falsos correus electrònics que demanen contrasenyes o coaccions arran d'una suposada foto personal. Els Mossos alerten d'aquests perills mitjançant el seu compte de Twitter.

Les mesures que s'han de tenir en compte en cas de rebre un correu sospitós és comprovar qui l'envia i, si és un usuari desconegut, esborrar-lo directament. A més de no contestar, ni clicar enllaços, ni descarregar fitxers des d'aquests e-mails.

També es recomana comprovar si la web és fiable en cas d'haver d'introduir dades d'usuari i contrasenya.  Si de totes maneres es pateix una estafa, s'ha de denunciar, no esborrar el correu i informar a l'entitat bancària, segons consells dels Mossos d'Esquadra.

També et pot interessar...