rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els Mossos detecten que cada vegada hi ha més conductors beguts al volant

Els resultats de les proves d'alcoholèmia s'han duplicat en els últims mesos
Imatge d'arxiu d'un control dels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

 

En plena temporada d'estiu on, a causa de les vacances, la circulació de vehicles s'incrementa considerablement a la demarcació de Girona, els Mossos volen alertar del perill de conduir sota els efectes de l'alcohol. Des del cos policial, es mostren especialment preocupats per l'augment de persones begudes al volant. En els darrers mesos, la mitjana d'alcohol en aire aspirat detectada als diferents controls efectuats s'ha duplicat. 

 

El consum de begudes alcohòliques provoca alteracions físiques i psicològiques que perjudiquen greument la conducció segura. Aquest increment dels conductors ebris, pot estar influint en l'augment de la sinistralitat i la mortalitat a les carreteres catalanes durant els últims mesos.

 

Dels 0,30 mg per litre d’aire expirat als 0,60 

A les comarques gironines entre el gener i el juny, juntament amb els controls d'alcoholèmia, s'han fet un 48% més de proves de drogues. Tot formà part d'un pla de contenció de la Generalitat per tal de disminuir el nombre d'accident a les carreteres de Girona.  

 

La ingesta d'alcohol al carrer, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Als controls realitzats, els agents han detectat un increment de mitjana dels 0,30 mg per litre d'aire expirat al 0,60. Unes dades que segons l'inspector en cap de Trànsit a Girona Joan Costa, en declaracions a RAC1, no són fruit del consum esporàdic d'alcohol: «Donar 1 o 0,90 és moltíssim. N'hi ha que donen 1,50, 1,20... És un consum molt elevat de destil·lats. Una cervesa no dóna això».

   

Com esmenta la Generalitat a la seva web sobre comportament al volant, el consum de begudes alcohòliques provoca una falsa sensació de seguretat i la disminució de l'atenció que no ajuden a tenir una conducció segura.

 

Els Mossos demanen fer ús del transport públic

Prendre un cafè o una dutxa no disminuirà les conseqüències d'haver begut. El cafè el que fa és agreujar encara més l'estat de la persona que ha begut, mentre que la dutxa només dóna una falsa sensació de seguretat.

 

Deixar passar unes hores abans d'agafar el cotxe tampoc és bona idea. Fins a vuit hores els nivells d'alcohol a la sang poden ser elevats, sobretot si es concentra el consum d'alcohol durant el cap de setmana. Si se surt de nit i es beu, sempre hi ha la possibilitat d'agafar el transport públic o una bona opció és que un de la colla d'amics no begui i s'encarregui de conduir.