IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els Mossos denuncien una nova estafa que suplanta la Seguretat Social

Els estafadors aprofiten la confusió actual en el mercat laboral

Imatge d'una oficina de la Tresoreria General de la Seguretat Social
Una nota estafa es fa passar per la Inspecció de Treball i Seguretat Social | CatalunyaDiari

Els Mossos d'Esquadra han alertat la població d'una nova estafa de 'phishing' que suplanta la Inspecció de Treball i SeguretatSocial que s'aprofita de la situació actual, en mig de la pandèmia per coronavirus, i que va adreçada especialment a empreses, que des de fa setmanes tenen piles de processos burocràtics per aplicar els ERTOs a les seves plantilles.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

De fet, els estafadors s'aprofiten d'aquesta situació per fer creure les seves víctimes, fent-se passar per la Inspecció de Treball i Seguretat Social, que hi ha hagut queixes sobre el seu paper en el compliment de la legislació vigent durant aquesta època, fent referència als decrets aprovats pel govern espanyol amb relació a com han d'actuar les empreses en l'àmbit laboral. 

Un correu aprofitant la crisi actual

Els estafadors envien un correu amb l'assumpte 'Denúncia oficial' amb què avisen l'empresa que, a causa de les queixes, el seu equip començarà una investigació per esbrinar si han incomplert les directrius actuals, i els animen a clicar en un enllaç on suposadament podran veure les queixes i els detalls de la investigació. 

A més, el correu alerta de les sancions a què suposadament s'enfronten, com ara la suspensió de l'activitat de l'empresa o directament denúncies i processos judicials. Els estafadors insten l'empresa a respondre per tal de poder programar una trucada telefònica que doni detalls sobre les infraccions. 

Els Mossos han alertat que les persones o empreses que rebin aquest correu en cap cas han de clicar l'enllaç, respondre o descarregar-se possibles arxius adjunts. En aquests casos, segons estafes similars anteriors, el fet de respondre o clicar l'enllaç fa que els estafadors sàpiguen que l'adreça electrònica és activa, i per tant hi seguiran enviant futures estafes. 


Comentaris

envia el comentari