Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La festa major de Vilafranca en una fotografia del 29 d'agost

Els Mossos denuncien els organitzadors de la cercavila de la Festa Major de Vilafranca

La denúncia s'ampara en els fets que van tenir lloc ahir durant la celebració que havia estat cancel·lada

La festa major de Vilafranca en una fotografia del 29 d'agost
La festa major de Vilafranca ha provocat la denúncia dels Mossos als organitzadors | Twitter

Els Mossos d'Esquadra han denunciat els organitzadors de la cercavila que aquest dissabte ha reunit centenars de persones al centre de Vilafranca del Penedès. La policia remarca que els participants a aquest acte aliè a la programació oficial han incomplert les mesures de prevenció de la covid-19, ja que no s'ha mantingut la distància de seguretat. L'Ajuntament de Vilafranca, responsable dels actes oficials de la Festa Major, ha assegurat reiteradament durant les últimes hores que les actuacions dels balls populars que han provocat les aglomeracions han estat un acte espontani i sense cap autorització municipal. El consistori ha lamentat la situació viscuda a la vila i ho ha definit com una «irresponsabilitat».

Ahir, el president de la GeneralitatQuim Torra, va reaccionar al descontrol que es va viure a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) durant la suposadament cancel·lada festa major. Torra va demanar a la ciutadania «no oblidar les mesures de seguretat» com la distància i la mascareta durant les festes majors. En una piulada, el president va dir que sap «la il·lusió» que fan les festes populars, però que «a tota hora i a qualsevol lloc» cal protegir-se. «Si us plau, ens juguem l'any aquests dies», va dir.

Una festa cancel·lada

El comentari del president va tenir lloc després de la polèmica generada a les xarxes socials per les imatges dels carrers de Vilafranca del Penedès plens de gent seguint els balls de festa major alternatius que es van fer de forma espontània després de la cancel·lació oficial.

Enguany, per culpa de la pandèmia, la festa major de Vilafranca del Penedès es va reformular per evitar aglomeracions i evitar contagis, i des de l'Ajuntament van assegurar que els balls d'aquest dissabte es van fer al marge dels actes oficials, de forma espontània. 
 

Normalment, el dia 29 d'agost es fa la Tronada, que marca l'inici oficial de la Festa Major, i una cercavila. Aquest any, la Tronada s'ha fet des d'un terrat per evitar aglomeracions.  Això no ha evitat, però, que alguns fessin els balls, que s'havien suspès, de totes maneres.