Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La reunió de seguretat que s'ha fet a la Bisbal del Penedès.

Els Mossos desaconsellen a la Bisbal del Penedès fer «patrulles veïnals» de vigilància

L'Ajuntament intensificarà el patrullatge del Servei d'Inspecció davant l'augment de robatoris

La reunió de seguretat que s'ha fet a la Bisbal del Penedès.
La reunió de seguretat que s'ha fet a la Bisbal del Penedès. | Ajuntament de la Bisbal del Penedès
 

Els veïns de la Bisbal del Penedès fa temps que mostren la seva inquietud per l'augment dels robatoris en interior d'habitatges, uns fets que han tingut un repunt especialment aquest 2019. Per donar resposta a aquesta situació, l'Ajuntament de la Bisbal va acollir aquest passat dimarts 10 de desembre una trobada amb la presència dels comandaments dels Mossos d'Esquadra de la comissaria del Vendrell, membres de l'equip de govern, representants de diferents associacions de veïns del municipi i el cap del Servei d'Informació i Inspecció Municipal, Daniel Márquez.

A la reunió, els veïns van exposar alguns dels temors que tenen per la situació que es viu al municipi, i un dels temes que va sorgir va ser el de les patrulles veïnals de vigilància. Des dels Mossos d'Esquadra van deixar clar que desaconsellaven totalment aquesta pràctica, perquè en un suposat enfrontament els que més hi perdrien serien els veïns, no els altres, «als quals els és igual». A més, això podria comportar pels veïns «problemes amb la justícia».

Fer arribar tota la informació als Mossos

Des dels Mossos van recomanar que tota la informació que es tingui sobre conductes o persones sospitoses es posi en coneixement dels cossos policials, a través del telèfon 112. La policia catalana sí que veu positiu que existeixin grups de WhatsApp entre veïns per alertar d'aquestes situacions, però recorden que és important transmetre aquestes informacions a la policia «perquè puguem actuar». 

Les mesures més immediates que s'han acordat per revertir la situació seran, per una banda, incrementar el patrullatge del Servei d'Informació i Inspecció Municipal «perquè augmenti la sensació de seguretat», segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Fèlix Villazán. Per l'altra, aquest pròxim 2020 es començaran a posar càmeres de videovigilància en diferents entrades dels nuclis del municipi i als llocs amb més incidència de robatoris. Des dels Mossos asseguren que, als municipis on s'ha provat el sistema, s'han reduït els robatoris «en un índex molt alt».

L'alcaldessa, Agnès Ferré, ha remarcat que l'increment de robatoris dels últims mesos«es deu a un increment global a la comarca, si bé és cert que els municipis amb urbanitzacions tenim cases aïllades i desocupades, el que pot comportar que s'hi instal·lin delinqüents». Les ocupacions i les plantacions de cànnabis són altres dels problemes que els veïns han denunciat.