Els Mossos desmenteixen l'avís que havia fet saltar les alarmes a Catalunya

La policia catalana ho acaba d'anunciar a les xarxes socials

Telèfon mòbil
Els Mossos d'Esquadra s'han encarregat de desmentir aquesta suposada estafa a domicilis  | Pixabay

Atenció. Els Mossos d'Esquadra alerten que està circulant a les xarxes socials un avís fals d'estafa. Es tracta d'una imatge on s'avisa d'una nova i suposada «modalitat d'atracament al domicili». La policia catalana demana que no es difongui i que s'esborri el missatge. Per aquest motiu, prega que se segueixen les fonts oficials on s'alerten de les noves modalitats delictives i on es donen consells de seguretat.

Com funciona la suposada estafa?

El missatge avisa que els individus saben el nostre DNI personal i l'estafa comença quan es rep una trucada a l'intèrfon del domicili i un individu pregunta: «Vostè és tal persona, amb DNI número...?». Davant la resposta afirmativa, diuen: «Venim a entregar-li un manament judicial». En cas de respondre negativament a la pregunta, l'individu diu: «Senyor/a, si no col·labora tindrà problemes seriosos amb la justícia». En aquest moment, si una persona se sent amenaçada, acaba obrint la porta i els estafadors ensenyen les seves suposades acreditacions.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

L'avís fals d'estada assegura que un cop dins del domicili «t'amenacen amb la seva pistola, et lliguen i s'emporten tot el que troben». Per aquest motiu, el missatge recomana que «abans d'obrir-los la porta has de dir: trucaré a la policia per comprovar-ho. I fes-ho». Segons el missatge, els suposats estafadors utilitzen els padrons electorals per aconseguir els números del DNI.

D'aquesta manera, es conclou que «si et diuen que porten un manament o una diligència judicial, no deixis entrar a ningú, tan sols la policia (en general dos policies, uniformats i amb un cotxe patrulla) pot entregar una ordre judicial, mai un civil. Encara que porti una ordre del jutge». En tot cas, els Mossos d'Esquadra recorden que es tracta d'un avís fals d'estafa, que ells són qui alerten de noves modalitats delictives i que no s'ha de compartir el missatge. «StopRumors», demana la policia catalana.


Comentaris

envia el comentari