Alerten d'una estafa de xantatge a través del correu electrònic

Els Mossos d'Esquadra avisen que aquests correus electrònics, on exigeixen 400 euros en bitcoins, són falsos

El noi va rebre el correu fa uns dies.
Els Mossos han alertat sobre una estafa que pots rebre a través del correu electrònic | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d’Esquadra han alertat d’una nova estafa a través del correu electrònic. En aquesta ocasió, els estafadors informen que han accedit al dispositiu de l’usuari i que han tingut accés a les nostres imatges personals i els nostres comptes a les xarxes socials. A canvi de no difondre les fotografies, exigeixen que fem un ingrés econòmic.

Concretament, els autors del correu electrònic sol·liciten l’enviament de 400 euros en bitcoins en menys de 24 hores, amenaçant de penjar a la xarxa i enviar als nostres contactes tots els nostres arxius. La policia catalana avisa que el contingut d’aquest correu electrònic és totalment fals. I és que els estafadors tampoc han fet un gran esforç, ja que el text compta amb múltiples errors ortogràfics i gramaticals.

Els Mossos d’Esquadra adverteixen dels falsos rumors

És cada cop més habitual que els Mossos d’Esquadra avisin sobre noves estafes o falsos rumors que es difonen o bé a través del correu electrònic o a través de les xarxes socials i aplicacions de telefonia mòbil. Sigui per treure’ns diners o per generar alarma, la policia recomana sempre no compartir-los, no clicar als enllaços, no obrir els arxius adjunts i, davant el dubte, denunciar-ho.

Una estafa de WhatsApp on podries perdre el teu compte

En els últims dies, també s’ha detectat una nova estafa a través del servei de missatgeria WhatsApp. En aquesta, un dels nostres contactes, amb el telèfon piratejat, ens envia un missatge demanant-nos que li reenviem el contingut d’un missatge de text. Aquest seria un codi que necessitaria per guanyar un regal.

Diversos afectats, a Catalunya s'han produït uns 20 casos des del setembre, han explicat com si fem cas de les indicacions del nostre contacte, un ‘hacker’ pot prendre el control del nostre compte de WhatsApp i accedir a la nostra informació personal.


Comentaris

envia el comentari