Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els Mossos han perseguit alguns militants antifeixistes a Mataró

Els Mossos obren la investigació interior més gran de la seva història envers les darreres setmanes

L'auditoria té com a finalitat esclarir les actuacions i els límits d'aquestes, així com la presa de decisions

Els Mossos han perseguit alguns militants antifeixistes a Mataró
La cúpula de Mossos ha obert una investigació per esclarir els límits en les actuacions policials de les darreres setmanes  | Cedida

Els Mossos d'Esquadra i la conselleria d'Interior, presidida per Miquel Buch, han activat avui dimarts, 29 d'octubre, l'auditoria interna més gran en la història de la policia catalana. Aquesta té com a objectiu  analitzar la presa de decisions, l'actuació policial i els recursos humans i materials emprats en el marc de resposta a la sentència del Suprem i els consegüents aldarulls a Catalunya. 

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha anunciat que en la reunió d'avaluació del conseller d'Interior, Miquel Buch, amb els responsables i comandaments del cos de Mossos d'Esquadra s'ha obert «l'avaluació interna més gran que s'ha fet mai al cos de Mossos d'Esquadra». El president, Quim Torra, va demanar la seva obertura la setmana passada.

S'estudiaran 15 actuacions policials que poden acabar amb sancions

Budó ha indicat que «de la primera anàlisi se'n deriven 15 actuacions concretes sobre supervisió que poden acabar amb expedient, sanció o informació reservada». Entre aquestes hi ha la relacionada amb l'agent que va cridar «veniu, som gent de pau», el furgó amb manifestants a sobre de la T1  i l'atropellament de Tarragona  d'una persona que estava al costat d'uns contenidors.

També et pot interessar...