Els Mossos investiguen una festa multitudinària sense mascaretes a la Cerdanya

El local acumula ja diverses denúncies per esdeveniments similars

Imatge a contrallum de diverses persones de festa
El propietari del local assegura que compleix totes les mesures de seguretat | Cedida

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per la festa multitudinària que es va celebrar la nit de dissabte en un restaurant musical de Queixens (La Cerdanya). Diversos agents dels Mossos van acudir al local on es concentraven en aquell moment uns 300 joves. La gran majoria no portava posada la mascareta ni respectava la distància mínima de seguretat. A més, com que es tracta d'un local a l'aire lliure, els joves tampoc complien la prohibició de fumar a menys de dos metres dels altres. 

El propietari del local apel·la a la «responsabilitat individual»

En un vídeo al qual ha tingut accés 'El País', es pot veure a centenars de joves abraçats i sense mascareta a la pista de ball de l'espai gastromusical Badiu. Alguns testimonis asseguren que, tot i la insistència dels cambrers, gran part dels clients es va congregar durant tota la nit a les barres sol·licitant les consumicions sense mascareta i a poca distància dels treballadors. 

«Nosaltres obliguem els clients a entrar amb mascareta i fem tot el possible per adoptar-nos a les mesures que es van establint. Cada nit fem fora a gent perquè no es comporta», manifestava Mauro Maqueda, el propietari del restaurant. Maqueda apel·la a la «responsabilitat individual», i denuncia les dificultats dels locals per complir amb totes les restriccions. «És pràcticament impossible tenir a joves d'entre 18 i 25 anys asseguts, quiets i sense ballar», assenyala. 

Fonts policials asseguren que el local té llicència per fer les funcions de restaurant i bar musical. Els Mossos asseguren que no és la primera vegada que tenen problemes amb el propietari, ja que des de l'inici de l'estiu ha realitzat diversos esdeveniments similars. 

Noves mesures del departament de Salut

Salut va prohibir el passat dijous fumar a la via pública i a les terrasses si no es pot garantir la distància mínima de dos metres. A més, la normativa fixa una distància mínima d'un metre i mig en el servei de barra i el tancament a la una de la matinada dels locals d'oci nocturn. Ara, a causa de la situació sanitària, Salut ha decidit suspendre l'activitat de les discoteques i les sales de ball. 


Comentaris

envia el comentari