Imatge de dues persones a la xina amb màscara per risc de contraure el coronavirus

Els Mossos reclamen mesures per prevenir el coronavirus entre els treballadors de l'Aeroport

El sindicat USPAC reclama material per evitar el contagi entre els agents destinats al Prat

El sindicat de Mossos d'Esquadra USPAC ha demanat a la direcció del cos i a l'aeroport del Prat el material necessari per evitar el contagi del coronavirus.  Aquesta pandèmia procedent de la Xina, de Wuhan, s'està intentant controlar, encara que ja ha infectat a més de 2500 persones i ha provocat 80 morts.

El sindicat reclama mesures de protecció per evitar el contagi del coronavirus

Des del cos policial es considera que, per evitar contagis, els agents del Prat necessiten mesures de protecció com mascaretes, guants d'un sol ús, ulleres protectores, termòmetres d'infrarojos i fins i tot, algun tipus d'equip impermeable per la roba. A més, el sindicat també demana que es tinguin també en compte altres unitats «susceptibles» de necessitar tot aquest material arreu del territori.

El sindicat USPAC ha enviat aquesta petició als responsables del cos i consideren que no haver-ho fet abans és un «clar desistiment de funcions». També, retreuen a Interior que altres caps de prevenció de riscos laborals ja han informat els treballadors de les mesures adients  i el material necessari per prevenir el contagi però que en canvi, no s'ha fet al cos de Mossos d'Esquadra.

El coronavirus es propaga abans que es manifestin els símptomes

Cal recordar que el coronavirus és una malaltia que es propaga entre persones abans que es manifestin els símptomes, que són febre, tos seca, dificultats per respirar i malestar general. Es pot contagiar sobretot en situacions d'aglomeració, pel que es recomana l'ús de mascareta, i la majoria d'afectats han estat recentment a Wuhan. 

Tot i que l'aeroport de Barcelona no rep cap vol des d'aquesta ciutat, que està en estat de confinament, sí que en rep des de Hong Kong i altres poblacions xineses. D'aquesta manera,  el sindicat recomana, per exemple, com a mesura d'autoprotecció, canviar-se els guants després d'haver fet un escorcoll i abans de fer qualsevol altra acció, potenciant també rentar-se les mans, després de cada intervenció.

També et pot interessar...