safrània365

Montblanc estrena la Mostra de Cervesa Artesana aquest cap de setmana

En la mostra es presentarà la cervesa oficial #safrània365. Les activitats gastronòmiques es complementaran amb dues sessions de plantada de bulbs de safrà

Aquest proper cap de setmana torna #Safrània365, la programació de petits esdeveniments al voltant de la gastronomia i els productes de proximitat que organitza l'Ajuntament de Montblanc.

Els vespres del divendres 9 i dissabte 10 d'agost,  tindrà lloc la primera edició de la Mostra de Cervesa Artesana. I els matins del dissabte 10 i diumenge 11 d'agost es farà una plantada de safrà.

La Mostra de Cervesa Artesana  tindrà lloc davant el celler modernista, la Catedral del Vi de Montblanc. Hi prendran part cinc productors del territori: Boixets de Vimbodí i Poblet, La Montblanquina de Montblanc, Segarreta de Santa Coloma de Queralt, Les Clandestines de Montferri i Matoll de Belianes. També hi haurà els productes de proximitat de la Cooperativa Fet a la Conca, en concret, de la Cansaladeria Ca la Cova, el Forn de Pa Cal Tullet, i Aromis.

Totes les degustacions tindran el preu de 2 euros i es liquidaran directament al productor. Els tastos de cervesa es realitzaran amb uns gots commemoratius que també es podran adquirir per 2 euros. Amb cada got s'obsequiarà els visitants amb una bossa de patates commemorativa.

Presentació de la cervesa oficial #Safrània365

L’estrena de la Mostra de Cervesa Artesana anirà acompanyada de la presentació de la cervesa oficial #Safrània365, una cervesa rossa artesana elaborada per Boixets amb aigua de les Muntanyes de Prades i safrà de la Conca de Barberà que se servirà en exclusiva durant aquests dos dies.  Segons el seu autor, Carles Blázquez, és «molt suau, té poca graduació i una lleugera presència del safrà de la comarca».

L'activitat es desenvoluparà els dos dies entre les 19.00 i les 23.00 hores  i anirà acompanya de la música del Dj Energy For You.

La Mostra s'ha pensat per a tots els públics. Per als més petits hi haurà dos tallers gratuïts: ‘Com i amb què s’elabora la cervesa?’ amb la Segarreta que permetrà que puguin conèixer els cereals o tastar el most, i ‘Art en vidre’ on els petits podran posar en pràctica la seva part més creativa pintant sobre ampolles de cervesa.

Plantada de safrà

Per altra banda, durant el cap de setmana, també se celebrarà la plantada de safrà a les instal·lacions d’Aromis els matins del 10 i 11 d’agost.  L'activitat està dirigida per Joan Cartanyà i té per objectiu acostar el conreu del safrà a tots els públics.

Un grapat de flors de safrà en un cistell.
Un grapat de flors de safrà en un cistell. | Cedida

Aquest cap de setmana es començarà el cicle del safrà plantant els bulbs i es complementarà els dies 9 i 10 de novembre amb una altra de les activitats de #Safrània365: la collita de les flors i el taller d’esbrinament.

Aquestes activitats van adreçades al públic familiar i s’inclouen dins el PECT TurisTIC en família, un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.