El motiu pel qual els avions no sobrevolen la casa de Messi

El president de Vueling va protagonitzar una polèmica EL 2018 per culpar el futbolista de no poder ampliar l'aeroport

Vueling
Els motius per què els avions no sobrevolen la casa de Messi | Catalunya Diari

A inicis del 2018, el president de Vueling, Javier Sánchez Prieto, va protagonitzar un polèmic episodi per atribuir a Leo Messi la responsabilitat de no poder ampliar l’aeroport del Prat. El president de l’aerolínia va assegurar que no es podia fer una nova terminal «perquè no es pot volar sobre la casa de Messi», declaracions que van revolucionar les xarxes.

La polèmica es va tancar amb un comunicat de Vueling en què es disculpaven i lamentaven el malentès, assegurant que no volien crear cap controvèrsia. Ara, el tema ha reviscut perquè s’han donat a conèixer els motius reals de per què els avions no sobrevolen la casa de Leo Messi. 

La casa del davanter se situa prop del Delta del Llobregat

El mitjà de comunicació britànic 'Bright Side' ha publicat un vídeo explicant-ne el veritable motiu, que no té res a veure amb els diners, la fama o la influència que pugui tenir el davanter. I és que la casa del futbolista es troba en una urbanització de Gavà, a només 10 quilòmetres d’El Prat, molt propera a l'Espai Natural del Delta del Llobregat.

Els motius que impedeixen ampliar El Prat no estan relacionats amb el fet que Messi tingui una casa a Gavà, sinó que col·lideixen amb les lleis mediambientals de la zona. La legislació que protegeix el Delta del Llobregat restringeix l’espai aeri per l’alt soroll dels avions, que podria afectar la vida salvatge d’aquest paratge.

La llei mediambiental, a més, estableix que els avions han de dirigir-se cap a mar obert quan s’enlairen i anar a Gavà implicaria anar en direcció contrària. També cal destacar que hi ha zones on l’espai aeri està restringit per altres motius com conflictes bèl·lics, parcs naturals o edificis concrets, com són els casos del Taj Mahal o el Palau de Buckingham.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari