El disgust en forma de multa que et pots endur si no fas un bon ús de la mascareta al cotxe

Fins a 100 euros de sanció si la mascareta impedeix la llibertat de moviments, el camp necessari de visió i l'atenció a la conducció

Un control policial a Catalunya
Les multes per no posar-te bé la mascareta al cotxe poden arribar als 100 euros | ACN

La Fase 1 de la desescalada comporta canvis importants en l'ús dels transports privats per a totes aquelles províncies, illes o regions sanitàries que es troben en aquesta situació. Els conductors han d'anar amb compte perquè podrien ser multats si no fan un bon ús de les mascaretes.

Així, les famílies o les persones que convisquin en un mateix domicili podran ocupar totes les places d'un vehicle sense haver de posar-se mascareta. La normativa entén que com que conviuen juntes no hi ha un perill de contagi possible. Això canvia quan es viatja en vehicle privat amb amics o familiars amb els quals no es comparteix domicili. En aquest supòsit, la norma estableix que viatgin dues persones per cada fila de seients.

L'article 18.1 considera tres supòsits que comporten la multa

Quan al vehicle viatgin persones que no conviuen juntes, l'ús de la mascareta és obligatori per a tots els ocupants i s'ha de respectar el màxim possible la distància de seguretat. És a dir, cada ocupant ha d'anar el més a prop possible de la seva finestra per tal d'evitar el contagi.

Així mateix, el conductor ha de portar la mascareta ben posada. L'article 18.1 del Reglament General de Circulació considera com a falta lleu, amb una multa econòmica de 100 euros, qualsevol element que impedeixi mantenir la «pròpia llibertat de moviments, el camp necessari de visió i l'atenció permanent a la conducció». Per això, el conductor pot ser multat en un control de trànsit per l'agent de l'autoritat si considera que l'ús de la màscara no permet qualsevol d'aquestes accions comentades.

Per això, s'ha d'evitar una mala col·locació de la tela o que la seva mida puguin provocar problemes que suposin la pèrdua de capacitats per a la conducció.


Comentaris

envia el comentari