Gas Natural no ha pagat la multa dos anys després de la mort de l'àvia a Reus

L'Ajuntament de Reus va sancionar a la companyia amb 500.000 euros

Es compleixen dos anys d'ençà que una dona de Reus va morir a causa d'un incendi provocat per una espelma, ja que la dona tenia el gas tallat. Després de tot el procediment judicial, la companyia Gas Natural encara no ha abonat la sanció de 500.000 euros que li va imposar la Generalitat de Catalunya. Aquest deute és pel fet que l'empresa de gas li va tallar el subministrament de gas a la dona que va morir.

Dos anys de la mort d'una l'àvia pel tall del gas

Encara que ja han passat dos anys de l'accident, l'empresa de Gas Natural no s'ha fet càrrec del deute. La matinada del dilluns 14 de novembre del 2016, una dona de 81 anys moria en un incendi a Reus. El foc es va originar a casa seva per una espelma.

Imatge de la cuina cremada
Imatge de la cuina cremada | Guillem Ramos

 

L'incendi va encendre el matalàs on dormia la víctima, la qual es va provar posteriorment que es trobava en una situació sota el llindar de la pobresa. Feia dos mesos que no tenia subministrament elèctric i Gas Natural, no havia comunicat el tall de llum a l'Ajuntament de Reus.

Gas Natural encara no ha pagat la multa de 50.000 euros

Després de tot el procediment judicial, el Departament d'Empresa va implantar a Gas Natural una multa, en referència al fet que no va sol·licitar prèviament l'informe de l'estat de la dona als serveis socials. L'Agència Catalana del Consum,  va considerar en el seu moment que s'havia produït una infracció greu en el tall de subministrament, ja que no s'havia sol·licitat al consistori reusenc l'informe d'avaluació. La xifra de la multa pujava als 500.000 euros.

Imatge del pis de Reus on una dona va morir per l'incendi provocat per una espelma
Imatge del pis de Reus on una dona va morir per l'incendi provocat per una espelma | ACN

 

La companyia va presentar un recurs

El delicte va passar de ser greu a molt greu, segons va dictaminar l'Agència Catalana de Consum. L'Audiència de Tarragona  va rebutjar aquest junt el recurs d'apel·lació i ha arxivat la querella que va presentar la CUP en contra de Gas Natural per la mort de la dona. L'empresa de Gas Natural, posteriorment va presentar un recurs contra la multa que va dictar la Generalitat de Catalunya, pel tall d'electricitat i gas a la dona de Reus. La companyia Gas Natural, la qual ha rebut la sanció, està intentat allargar el procés de pagament, i continua amb els tràmits de recurs.