Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Feixos de bitllets de 500 euros

Multen una empresa catalana per bretxa salarial amb 15.625 euros: «Molt greu»

La Inspecció de Treball ha proposat aquesta sanció per discriminar les dones amb sous inferiors als dels homes entre un 31% i un 39%

Pla mitjà del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani
La conselleria de Treball ha estat l'encarregada d'investigar la situació de l'empresa | Catalunya Diari

La Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat —a través de la Inspecció de Treball— ha estès acta de sanció «molt greu» per una quantia de 15.625 euros a una empresa del sector de l'hostaleria i monitoratge per discriminar salarialment les dones treballadores. La Inspecció de Treball ha proposat aquesta sanció per discriminar les dones amb sous inferiors als dels homes entre un 31% i un 39% quan duen a terme «el mateix treball que els homes en els equips de cuina», segons ha explicat el Govern a través d'un comunicat aquest dilluns.

Constata que l'única dona cap de cuina és també l'única de la seva categoria que no percep cap millora salarial i que la diferència en la quantia dels complements salarials que percep en relació als tres homes que són també caps de cuina és del 31,40%. A més, Inspecció de Treball ha comprovat que en la categoria professional d'ajudants de cuina es detecta una diferència retributiva en la percepció de complements salarials del 39,32% a favor dels homes.

L'empresa de la demarcació de Barcelona es dedica a la gestió integral del servei de menjador en diverses escoles de la capital catalana.

Protesta del personal de Coca-Cola contra l'ERO que els afecta

D'altra banda, una cinquantena de treballadors de la filial espanyola de Coca-Cola s'han concentrat aquest dilluns, 15 de març, davant el centre de treball que la companyia té a Esplugues de Llobregat, on està centralitzat el servei d'atenció al client, per protestar contra l'ERO que afecta a 360 treballadors al conjunt de l'Estat, 65 d'ells a Catalunya.

Quan el període de consultes de l'expedient encara la recta final, els sindicats el qualifiquen de «desproporcionat i injust» assegurant que una empresa amb el «múscul financer» de Coca-Cola «té alternatives i recursos» per no acomiadar ningú. «L'ERO és una mesura totalment abusiva que no respon a la realitat d'una empresa que ha doblat beneficis en els últims 5 anys», apunta Raúl Montoya, del sindicat USO. La concentració d'avui és la primera d'un seguit de mobilitzacions previstes pels sindicats per forçar la multinacional a retirar l'ERO.