YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Multen una empresa per bretxa salarial amb una sanció «molt greu» de 15.625 euros

La Inspecció de Treball ha proposat aquesta sanció per discriminar les dones amb sous inferiors als dels homes entre un 31% i un 39%

Pla mitjà del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani
La conselleria de Treball ha estat l'encarregada d'investigar la situació de l'empresa | Catalunya Diari

La Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat —a través de la Inspecció de Treball— ha estès acta de sanció «molt greu» per una quantia de 15.625 euros a una empresa del sector de l'hostaleria i monitoratge per discriminar salarialment les dones treballadores. La Inspecció de Treball ha proposat aquesta sanció per discriminar les dones amb sous inferiors als dels homes entre un 31% i un 39% quan duen a terme «el mateix treball que els homes en els equips de cuina», segons ha explicat el Govern a través d'un comunicat aquest dilluns.

Constata que l'única dona cap de cuina és també l'única de la seva categoria que no percep cap millora salarial i que la diferència en la quantia dels complements salarials que percep en relació als tres homes que són també caps de cuina és del 31,40%. A més, Inspecció de Treball ha comprovat que en la categoria professional d'ajudants de cuina es detecta una diferència retributiva en la percepció de complements salarials del 39,32% a favor dels homes.

L'empresa de la demarcació de Barcelona es dedica a la gestió integral del servei de menjador en diverses escoles de la capital catalana.

Protesta del personal de Coca-Cola contra l'ERO que els afecta

D'altra banda, una cinquantena de treballadors de la filial espanyola de Coca-Cola s'han concentrat aquest dilluns, 15 de març, davant el centre de treball que la companyia té a Esplugues de Llobregat, on està centralitzat el servei d'atenció al client, per protestar contra l'ERO que afecta a 360 treballadors al conjunt de l'Estat, 65 d'ells a Catalunya.

Quan el període de consultes de l'expedient encara la recta final, els sindicats el qualifiquen de «desproporcionat i injust» assegurant que una empresa amb el «múscul financer» de Coca-Cola «té alternatives i recursos» per no acomiadar ningú. «L'ERO és una mesura totalment abusiva que no respon a la realitat d'una empresa que ha doblat beneficis en els últims 5 anys», apunta Raúl Montoya, del sindicat USO. La concentració d'avui és la primera d'un seguit de mobilitzacions previstes pels sindicats per forçar la multinacional a retirar l'ERO.


Comentaris

envia el comentari