Obrir malament la porta del cotxe o altres accions que et poden comportar una multa de 200 euros

Són accions molt habituals entre els conductors com no posar l'intermitent o circular pel carril incorrecte

Imagen de archivo
Imatge d'arxiu | Cedida
 
A l'hora de moure'ns amb el nostre vehicle podem cometre moltes de les infraccions que figuren al Reglament General de Circulació. Algunes d'elles són considerades com «infraccions molt greus», malgrat que pràcticament tots les hem comès alguna vegada, segons recull el portal 'Ideal'.
 
Per això, avui repassem quines són algunes d'aquestes accions que podem haver arribat a fer sense voler i les quals, si no anem amb molt de compte, ens podrien arribar a costar una xifra bastant important de diners.

Anar sense llums o portar els neumàtics gastats

Quan parlem de multes greus a tots ens ve ràpidament al cap les que són per excés de velocitat o per consum de substàncies estupefaents. Aquestes dues són de llunys les més comunes, però ni ha d'altres que poden arribar a cotar el mateix i que cada vegada estan sent més freqüents, en gran part pel desconeixement que existeix entre els conductors.

Per exemple, segons la normativa oficial, circular amb els pneumàtics gastats pot ser castigat amb una multa de fins a 200 euros per cada pneumàtic afectat. Aquesta xifra es deu al fet que el desgast pot acabar suposant un risc per al mateix conductor, però també per a qualsevol vehicle o vianant que circuli per la via.

Imagen de un agente de la Guardia Civil en una carretera
Imatge d'un guàrdia civil en una carretera | Freno Motor

En aquest sentit, si la profunditat de les ranures és inferior a 4 mil·límetres, les rodes començaran a perdre adherència i a desgastar-se més ràpidament, fins al punt que els conductors poden ser sancionats Cal destacar que en el cas dels turismes, la profunditat mínima és d'1,6 mil·límetres i que també afecta les motocicletes.

D'altra banda, també es pot sancionar amb 200 euros el fet d'anar sense les llums posades. Això ve recollit en l'article 99 del Reglament General de Circulació. L'article 108 també estipula una multa de la mateixa quantitat per un altre de les coses que molts conductors semblen haver oblidat que han de fer: senyalitzar un canvi de direcció a través dels intermitents.

Multes per coses habituals entre els conductors

Aquestes multes de 200 euros també existeixen per l'ús incorrecte dels carrils. Així, si algun conductor circula pel carril de l'esquerra o el del centre entorpint la marxa d'altres conductors, també estaria cometent una infracció greu i hauria d'abonar els 200 euros.

Altres accions que poden arribar a ser sancionades amb 200 euros són: no aturar-se en un stop, estacionar a la parada d'autobús, aparcar damunt de la vorera o obrir la porta sense mirar. En aquest darrer cas, en considerar que s'estaria posant en perill a vianants i elements diversos.


Comentaris

envia el comentari