Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de dos agents de la guàrdia civil parlant amb un conductor

Les multes de 200 € que ja no et poden posar al volant: la DGT les ha eliminat

La DGT anul·la aquestes multes per a sort dels conductors

Si hi ha alguna cosa que els fa pànic als conductors és ser sancionats per la DGT per diferents infraccions. El cas és que tothom ha de complir la Llei de Trànsit vigent, i cada dia cal tenir més cura a l'hora d'agafar un volant perquè et pot caure una multa si et descuides una mica.

La DGT sol fer cada cert temps alguna mena de modificacions en diverses de les seves lleis i les seves consegüents sancions, modificant-les per unes que siguin totalment noves. I és que té l'objectiu de continuar actualitzant i millorant aquest codi de circulació per poder controlar millor la conducció de la manera més segura possible.

La DGT elimina diverses multes de fins a 200 euros

Això sí, tenen clar que cal adaptar-se als canvis en el marc de la mobilitat actual. Per això, d'un temps ençà, s'estan produint canvis. I algunes de les multes per les quals havíem de pagar fins a 200 euros ja no són com les coneixíem al seu dia.

Guàrdia civil
La DGT ja no et podrà sancionar per no portar el permís de conduir en format físic | Guàrdia Civil

Una és la sanció de no portar el carnet de conduir quan les autoritats t'aturen a la carretera. Bé és cert que fins ara, aquest oblit del carnet, una cosa molt normal entre els conductors, podria comportar-te una multa considerable de fins a 200 euros. I tant era que el permís de conducció estigués en regla que si t'has oblidat el carnet, t'havien de multar amb total seguretat.

Ja no cal portar el permís de conduir en format físic

Tot i això, el cert és que des d'ara, aquesta norma ja no serà tan inflexible i cada conductor pot portar el seu permís de conduir al telèfon mòbil.

Foto d'un home conduint i agafat al volant del cotxe.
Coneix les multes que elimina la DGT en els darrers temps | Getty Images

Podrà fer-ho amb l'aplicació per a mòbils de la DGT, 'miDGT', que es pot descarregar a qualsevol botiga d'aplicacions, tant a l''App Store' com a la 'Play Store'.

I perquè quedi ben clar, s'admetrà el format digital en comptes de només validar el físic com es feia fins ara. Això sí, s'haurà d'ensenyar l''app' de la DGT i no la podrem mostrar en format de foto o escanejat. En aquest cas, ens arrisquem a rebre una multa.

Així ho he deixat clar al seu compte de Twitter la Direcció General de Trànsit, que fa tot just uns dies explicava com es produirà aquest canvi. I com n'és d'important descarregar el permís de conduir al mòbil a través de l''app' de la DGT.

Atenció al canvi de la DGT sobre les ulleres de recanvi al teu vehicle

I per si no n'hi hagués prou, hi ha una altra mesura que la DGT ha modificat de forma imminent. És l'obligació de portar a la guantera del cotxe unes ulleres de recanvi si el conductor tingués problemes de visió de manera permanent.

Foto d'unes ulleres sobre la guantera d'un cotxe
S'han de seguir els consells de les autoritats quan conduïm | GETTY IMAGES

Però, per sort per a aquelles persones que no portaven les ulleres de recanvi, ja no es podrà multar cap conductor per aquest motiu. Això sí, la sanció no s'eliminarà en cas de conduir sense ulleres o sense lents de contacte quan s'hagin d'usar de manera obligatòria.

De fet, apareixerà al mateix carnet en format digital si ho requereixen els agents, on podran veure tota la informació del mateix i si pateix problemes de visió. I en cas que ho patís i no portés posades les lents de contacte o les ulleres graduades, seria sancionat amb una dolorosa multa de 200 euros.