Agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos davant el metro de Plaça de Catalunya

Les sancions per saltar-se el confinament sumen 4.112 denúncies i 12.918 avisos a Barcelona

Així ho ha explicat el tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament, Albert Batlle

Des que es va presentar el decret de l'estat d'alarma, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana ja han imposat  4.112 denúncies i 12.918 avisos a ciutadans a Barcelona per saltar-se el confinament. Així ho ha explicat el tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament, Albert Batlle, que ha matisat que l'activitat sancionadora té un «caràcter marginal» i que la «immensa majoria» de veïns compleixen amb les ordres de confinament.

En paral·lel, s'han aixecat 93 actes d'inspecció a locals i s'han advertit 583 establiments comercials, també en relació amb l'incompliment de les mesures decretades per l'estat de crisi sanitària. Batlle també ha explicat que els agents de la Guàrdia Urbana faran avisos en els cartells lluminosos  que porten respecte les normes de comportament i ha insistit en la paciència i el civisme aquests dies, en els quals és necessari restar a casa.

L'alcaldessa de Barcelona,  Ada Colau, ha dit que en línies generals el confinament «està funcionant» a la ciutat i ho demostren fets com ara el decreixement diari en l'ús del transport públic, però també els desplaçaments de vehicles privats. Davant els «dies més difícils» que vindran, ha demanat «seguir pel mateix camí».

Encara que ha reconegut que algunes persones se salten el confinament, ha apuntat que són «casos minoritaris». «No volem posar sancions però és la nostra obligació fer-ho», ha afegit instant a anar «tots a una».

Casos positius al cos

Batlle ha explicat que hi ha  5 agents positius dins del cos de la Guàrdia Urbana tot i que també ha dit que alguns tenen simptomatologia «pendent de confirmació» A més, hi ha 204 urbans confinats. Segons ha dit, els agents del cos que estan treballant ja tenen a disposició mascaretes.