Les prostitutes no seran multades a Gavà, però si els seus clients

L’Ajuntament ha modificat les seves ordenances per despenalitzar les dones que es prostitueixen

Gavà deixarà de multar les dones que exerceixen la prostitució
Gavà deixarà de multar les dones que exerceixen la prostitució | CatalunyaDiari.cat

«Gavà estreny el setge als prostituïdors». L’Ajuntament de la ciutat del Baix Llobregat ha sol·licitat modificar la seva Ordenança municipal sobre els usos de les vies i els espais públics i s’aprovarà en el Ple d’aquest mes de novembre. D’aquesta manera el consistori vol despenalitzar les dones que exerceixen la prostitució i aconseguir que els homes deixin de contractar els seus serveis.

La modificació de l’ordenança inclourà una sanció  des de 601 fins a 3.000 euros per aquelles infraccions que es considerin greus. Fins ara les multes s’aplicaven tant a les dones prostituïdes com pels seus clients. Ara, però, segons ha explicat Raquel Sánchez, l’alcaldessa de Gavà, no s’han de sumar càstigs a les prostitutes, al contrari, ja que fer-ho suposa «victimitzar-les doblement».

Les multes arriben a casa perquè la família conegui què fan

«La majoria d’aquestes dones són víctimes de tràfic de persones i no tenen recursos econòmics», per tant cal centrar-se a castigar els homes que volen contractar els seus serveis. Així doncs, l’Ajuntament només els sancionarà a ells i enviarà les multes al domicili dels clients per tal que no puguin amagar a les seves famílies el fet que contracten els serveis de prostitutes.

L’alcaldessa de Gavà ha afirmat sobre les dones que es prostitueixen: «Ens plantegem una actuació social i comunitària per tal de donar eines i instruments perquè puguin abandonar aquesta situació». És a dir, «amb aquesta modificació el que volem és despenalitzar les sancions a les dones prostituïdes que considerem són víctimes d’aquesta situació, i en molts casos estan amenaçades o no tenen cap altra sortida».

Des del passat mes de juliol s’han vist reforçades les diferents accions que es duien a terme contra la prostitució. Com a novetat han estat enviant les multes directament als domicilis dels clients que han contractat els serveis de les prostitutes, sobretot al voltant de la carretera C-31.

Finalment en aquests mesos s’han posat un total de 17 multes, 15 notificades als prostituïdors, i des de l’any 2017 que va començar la primera campanya, s’han imposat 87 multes en total. A més, cal destacar que a principis de juliol estaven identificades entre cinc i set dones que es prostituïen, a finals de setembre la xifra ha disminuït a una o dues.


Comentaris

envia el comentari