ÚLTIMA HORA

🔴 El TSJC suspèn el judici a la Mesa del Parlament

URGENT

❗ Detenen 'El pequeño Nicolás' per intentar apunyalar un cambrer a Madrid

Les prostitutes no seran multades a Gavà, però si els seus clients

L’Ajuntament ha modificat les seves ordenances per despenalitzar les dones que es prostitueixen
Gavà deixarà de multar les dones que exerceixen la prostitució | CatalunyaDiari.cat

 

«Gavà estreny el setge als prostituïdors». L’Ajuntament de la ciutat del Baix Llobregat ha sol·licitat modificar la seva Ordenança municipal sobre els usos de les vies i els espais públics i s’aprovarà en el Ple d’aquest mes de novembre. D’aquesta manera el consistori vol despenalitzar les dones que exerceixen la prostitució i aconseguir que els homes deixin de contractar els seus serveis.

 

La modificació de l’ordenança inclourà una sanció des de 601 fins a 3.000 euros per aquelles infraccions que es considerin greus. Fins ara les multes s’aplicaven tant a les dones prostituïdes com pels seus clients. Ara, però, segons ha explicat Raquel Sánchez, l’alcaldessa de Gavà, no s’han de sumar càstigs a les prostitutes, al contrari, ja que fer-ho suposa «victimitzar-les doblement».

 

Les multes arriben a casa perquè la família conegui què fan

«La majoria d’aquestes dones són víctimes de tràfic de persones i no tenen recursos econòmics», per tant cal centrar-se a castigar els homes que volen contractar els seus serveis. Així doncs, l’Ajuntament només els sancionarà a ells i enviarà les multes al domicili dels clients per tal que no puguin amagar a les seves famílies el fet que contracten els serveis de prostitutes.

 

 

L’alcaldessa de Gavà ha afirmat sobre les dones que es prostitueixen: «Ens plantegem una actuació social i comunitària per tal de donar eines i instruments perquè puguin abandonar aquesta situació». És a dir, «amb aquesta modificació el que volem és despenalitzar les sancions a les dones prostituïdes que considerem són víctimes d’aquesta situació, i en molts casos estan amenaçades o no tenen cap altra sortida».

 

Des del passat mes de juliol s’han vist reforçades les diferents accions que es duien a terme contra la prostitució. Com a novetat han estat enviant les multes directament als domicilis dels clients que han contractat els serveis de les prostitutes, sobretot al voltant de la carretera C-31.

 

Finalment en aquests mesos s’han posat un total de 17 multes, 15 notificades als prostituïdors, i des de l’any 2017 que va començar la primera campanya, s’han imposat 87 multes en total. A més, cal destacar que a principis de juliol estaven identificades entre cinc i set dones que es prostituïen, a finals de setembre la xifra ha disminuït a una o dues.