URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

El municipi bagenc d'Artés decideix eliminar l'aparcament de zona blava

L'alcalde pretén descentralitzar el comerç, però els botiguers del centre temen perdre clients

L'aparcament de zona blava era de franc, però d'horari limitat a un màxim d'una hora i mitja  | Cedida

 
 

L'aparcament sempre és motiu de polèmica als carrers, perquè no se'n troba, perquè és de pagament o per les multes que se'n deriven. Qualsevol mesura que es prengui al respecte genera debat. És el que ha passat al municipi d'Artés, al Bages, l'Ajuntament del qual ha decidit suprimir l'aparcament de zona blava del centre.

Per al govern local, en mans de la CUP en coalició amb ERC, el nou model és molt pràctic i més operatiu perquè el comerç es descentralitza. No pensen igual els botiguers, que critiquen la nova mesura perquè estan segurs que els perjudicarà. Critiquen que no hi haurà prou rotació en l'estacionament i serà més difícil aparcar. La zona blava d'Artés era de franc, però d'horari limitat a un màxim d'una hora i mitja, temps que els conductors indicaven col·locant un petit rellotge davant el cotxe.

L'alcalde pretén expandir l'àrea comercial

Desenes de places situades, sobretot, als carrers de Balmes i de Rocafort i les places Nova i de l'Església, passen a ser gratuïtes i sense límit horari. L'alcalde del poble, Ernest Clotet, està segur que el nou sistema propiciarà el comerç, cada vegada més descentralitzat, amb menys botigues al centre i més negocis expandits per indrets com el passeig de Diagonal, «O ampliàvem la zona blava a tot arreu o la trèiem», diu, apuntant al poc benefici que donava.

L'alcalde d'Artés vol afavorir els comerços que s'ha expandit cap a zones més apartades del centre del poble   | cedida

 

Explica també que era un problema per als veïns, que no podien aparcar davant de casa. A més, la nova mesura s'ajusta als criteris de mobilitat pels quals vol apostar el consistori: «Volem més zones de vianants, eixamplar voreres, i promoure que la gent vagi a comprar més a peu», assenyalen.

Els botiguers temen perdre clients

La Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) d'Artés lamenta la decisió, pel fet que probablement molts cotxes s'hi aparcaran «un dia sencer o més». La presidenta, Àngels Goenada, pensa que els negocis del centre perdran clients, especialment «gent gran que viu lluny i no vindrà a peu». Però creu que afectarà també a persones que venen de fora i evitaran visitar el poble pel fet que sigui complicat aparcar-hi.

L'Ajuntament ha respost a les crítiques dels botiguers amb la proposta de buscar «més bosses d'estacionament grans» a prop del centre, com la zona de Cal Sitjes o la del darrere el Sindicat, tot i que Goenada ha mostrat incredulitat envers la possibilitat que es contemplin aquestes alternatives i ha lamentat que no se'ls hagi consultat la mesura prèviament


Comentaris

envia el comentari