El Museu de la Vida Rural s’endinsa en la poesia durant la Festa Major de l’Espluga

També ha inaugurat una exposició fotogràfica dels pobles Conca de Barberà

El Museu de la Vida Rural ha organitzat diverses activitats coincidint amb la celebració aquest cap de setmana de la Festa Major de l’Espluga de Francolí. Entre d’altres un festival de poesia (RUSC), la inauguració d’una exposició temporal i un espectacle de poesia i contes per a infants.  

Aquest dissabte, dia 28 de juliol,  els més menuts han pogut gaudir de l’espectacle «La llavor del foc», de Carlota Subirós i Babou Cham. S’han programat dues sessions, una a les a 11.00 hores i una altra a les 12.30 hores, on el protagonista d’aquesta representació, plena de poesia i música, ha explicat  històries de tots els racons del món per intentar respondre  preguntes del tipus «Com era el món abans de ser com és ara?», «Com van néixer les primeres coses?» ,«D’on va sortir el primer arbre?», «Com era tot quan no hi havia res?», entre altres.

Els visitants a l'exposició 'Orografies' observant les obres de la mostra.
Els visitants a l'exposició 'Orografies' observant les obres de la mostra. | J.V.

 

‘Orografies’: un retrat personal dels pobles de la Conca de Barber

Paral·lelament, aquest divendres 27 de juliol, el fotògraf Toni Moreno va inaugurar l’exposició ‘Orografies’ a la Sala Maria Font del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí. 

El fotògraf Toni Moreno ha presentat un retrat personal dels pobles de la Conca al Museu de la Vida Rural.
El fotògraf Toni Moreno ha presentat un retrat personal dels pobles de la Conca al Museu de la Vida Rural. | J.V.

 

De vocació pintor, l’obra de Toni Moreno té un fil argumental perenne, molt allunyat de la fotografia convencional. La intenció de les seves fotografies és descontextualitzar; reinterpretar i recrear textures, fragments, detalls que, aïllats del seu àmbit, assoleixen protagonisme propi. Recrea realitats.  A ‘Orografies’, Moreno presenta un retrat personal dels pobles de la Conca de Barberà. Un periple de textures i detalls escollits de cada poble, de cada paret que l’ha cridat.L’exposició serà al museu fins al 21 d’octubre.

El Rusc VI va tornar la poesia al Museu de la Vida Rural

Per sisè any consecutiu va tornar la poesia al jardí del Museu de la Vida Rural amb la celebració, aquest dijous 26 de juliol, del RUSC, el Festival de Poesia de l’Espluga de Francolí.  Un festival intergeneracional on es van poder escoltar les veus més joves del panorama líric català al costat de poetes consagrats i de llarga trajectòria.

De la mà de Jordi Carulla-Ruiz, ànima del festival, van sortir a escena per recitar els seus versos Mar Fontana, Gerard Cisneros, Josep Pedrals, Maria Cabrera i Carles Duarte. Va tancar l’acte el trio musical Versaleta.