Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

El Museu de la Vida Rural s’apropa als més joves amb un taller de rap

L’activitat està organitzada pel museu i per Versembrant, un projecte guanyador del segon premi Lluís Carulla 2018

El taller és obert a tots els públics però està enfocat als més joves.
El taller és obert a tots els públics però està enfocat als més joves. | Cedida

 

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí acollirà aquests divendres i dissabte una original activitat per a tots els públics però, sobretot enfocada als més joves. Es tracta d’un taller de rap organitzat pel mateix museu i per l’escola Versembrant.

El taller recorrerà interessants aspectes d’aquest estil musical. A la primera sessió es fa una anàlisi mètrica i musical del rap, i s’explica com s’estructura i quines tècniques utilitza.  A més, també es reflexiona sobre la temàtica a tractar i finalment, entre tots els participants, s’acaba escrivint una cançó.

La segona sessió consisteix, fonamentalment, en la gravació d’aquesta cançó.  Així tots els participants al taller tindran l’oportunitat de sentir-se com un raper de veritat i, a més, gravar una cançó com els professionals.

Aquest taller de rap segueix el fil de la principal exposició del museu ‘The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la’ i també segueix les passes de la cançó protesta de Woody Guthrie, en el mateix context.

Versembrant, el rap inclusiu, segon premi Lluís Carulla 2018

Versembrant, organitzador del taller juntament amb el museu, ha estat guardonat amb el segon premi Lluís Carulla d’aquest 2018. El jurat va valorar que és un projecte que treballa l’esperit crític, fomenta l’ús del català i impulsa valors positius.

Versembrant és una escola popular itinerant; un projecte que pretén fomentar la consciència crítica del jovent, mitjançant l’art urbà i el hip hop, i que té com a fortalesa el lideratge educatiu de persones vinculades al món de la música.

Els seus tallers de rap (sobre racisme, xenofòbia, sexisme…) aspiren a posar l’estètica al servei de la crítica. Aquesta és, doncs, una proposta educativa que té com a destinataris tant l’alumnat que cursa l’educació secundària, així com joves de tota mena de centres educatius, centres residencials o d’educació en el lleure.

Els músics que formen la proposta són Alba ‘Bittah’, Pau Llonch, Joël ‘Fetitxe 13’ i Patxi ‘Vazili’. Fins al moment han realitzat més de 600 tallers a 72 municipis diferents en què hi han participat més de 10.000 joves.

Cal inscripció prèvia per participar en el taller de rap

L’activitat es realitzarà en dues sessions, de dues hores cada una, des de les 18.30 fins a les 20.30 hores.  El taller requereix inscripció, que s’ha de fer trucant al 977 870 576 o enviant un correu a info@museuvidarural.cat, i té un cost de 5 euros.