Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

Tarragona ja pot sentir la «música de les abelles» al Camp de Mart

Aquest dissabte es va instal•lar al Camp de Mart un dispositiu amb el qual la gent pot percebre les vibracions dels insectes

La caixa de la «música de les abelles» està al Camp de Mart
La caixa de la «música de les abelles» està al Camp de Mart | ACN

 

Els ciutadans de Tarragona ja poden saber com sona la «música de les abelles», gràcies a un dispositiu connectat en un rusc.  Es tracta d’una mena de «caixa de música» que s’ha instal·lat al Camp de Mart aquest dissabte amb l’objectiu que la gent conegui el so d’aquests insectes.

Els habitants de Tarragona poden sentir el que senten les abelles

«El projecte és una bona eina per parlar de les abelles i alhora, per sentir mitjançant els seus estímuls alguna cosa semblant al que senten elles dins de l’arna, que és un món totalment de vibracions», assegura l’apicultor i creador del projecte Álex Muñoz. L’Associació Apis Urbis ha col·laborat en aquesta iniciativa, amb la qual és pretén tornar a connectar els ciutadans amb la natura.

El dispositiu està connectat al rusc d’abelles i conté uns sensors, una càmera d’infrarojos i un micròfon, que faciliten sentir les vibracions. “Et permet entrar dins d'un univers que ens trenca esquemes, perquè treballa amb una escala musical que no està basada amb l'escala pitagòrica, sinó amb una basada amb la geometria de l'abella”, corrobora el president de l’Associació Apis Urbis i apicultor, Daniel Arrébola.

Pla dels creadors de la caixa de música de les abelles al Camp de Mart
Pla dels creadors de la caixa de música de les abelles al Camp de Mart | ACN

 

L’objectiu de la «música de les abelles» és que la gent torni a connectar amb la natura a Tarragona

Així, és molt més fàcil que els habitants de Tarragona tinguin empatia amb els insectes i els senti com si aquests estiguessin «al seu propi cos». Daniel Arrébola ha manifestat que anualment es retiren entre 50 i 80 eixams d’abelles a Tarragona aproximadament i 500 a Barcelona, la qual cosa provoca que «la convivència entre abelles i humans no és que sigui possible sinó que és inevitable».

Finalment, Arrébola considera que cada vegada els habitants de les ciutats estan «més desconnectats de la natura» i que l’apicultura urbana permet un procés de «renaturalització de la gent».