Líders musulmans estudien la construcció d’una gran mesquita a Barcelona

L’European Muslim Forum lamenta que Barcelona no disposi de cap mesquita malgrat tenir la comunitat musulmana més gran de tot Espanya

Líders musulmans de l'European Muslim Forum s'han reunit a l'Hotel Barceló Raval el 8 d'octubre
Líders musulmans de l'European Muslim Forum s'han reunit a l'Hotel Barceló Raval el 8 d'octubre | CatalunyaDiari.cat

Diversos líders musulmans d’Europa i Àsia han engegat un projecte que té com a objectiu final construir una gran mesquita a Barcelona. La idea implica establir una oficina a la capital catalana que s’encarregarà d’estudiar i planificar tots els passos a seguir, i ha sorgit arran d’una reunió duta a terme per l’European Muslim Forum.

Aquest fòrum és una plataforma que actua a tall d’interlocutor i que pretén esdevenir una representació de les diverses sensibilitats i interessos de l’Islam. El que busca aquesta associació és promoure activitats i projectes, com ara la construcció de mesquites, i té previst obrir diverses oficines més repartides per Europa i Àsia.

Barcelona no té mesquites però sí la comunitat musulmana més gran d’Espanya

Malik Abderrahman Ruiz, que és el president del fòrum i serà l’encarregat de gestionar l’oficina de Barcelona, ha explicat que la raó d’aquesta iniciativa és que la capital catalana «és una de les ciutats europees que no té construïda una mesquita com a tal». La necessitat de construir una mesquita ve causada pel fet que, a més, Barcelona «té la comunitat musulmana més gran d’Espanya».

Però, a banda de gestionar el projecte de la mesquita, l’oficina també promourà activitats culturals, així com de relació amb d’altres institucions, i d’acció social de cara a les necessitats dels immigrants.

L’European Muslim Forum pretén representar la majoria de musulmans

Així les coses, Ruiz ha explicat que actualment existeix «un mantra sobre que hi ha una divisió molt gran entre els musulmans», i malgrat que «potser som nosaltres mateixos els que hem propagat aquesta idea», l’European Muslim Forum pretén esdevenir un gran interlocutor i representar a la majoria de seguidors d’aquest dogma.

I és que, segons Ruiz, hi ha moltes més coses que els uneixen que les que els diferencien. Per aquest motiu, i després de percebre «el desig i la necessitat d’establir una plataforma unitària que pugui ser la veu dels musulmans a Europa», l’associació té previst arribar fins al final i construir una gran mesquita molt més «emblemàtica i bonica» que les que hi ha actualment a Barcelona.


Comentaris

envia el comentari