El nadó ingressat a Joan XXIII per presumpte maltractament rep l'alta dos mesos després

L'infant va ingressar a l'UCI el 13 de febrer per diverses lesions | Els pares del menor segueixen en presó provisional

Imatge arxiu Hospital Joan XXIII de Tarragona
Imatge d'arxiu de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona | CEDIDA

El nadó de Montblanc ingressat a l'Hospital Universitari Joan XXIII des del passat 13 de febrer ha rebut l'alta mèdica aquest dimarts, 23 d'abril, segons ha pogut confirmar TarragonaDigital.com. L'infant, que tenia un mes quan va entrar al centre hospitalari i ara en té tres, ha passat gran part d'aquests dos mesos i onze dies a la Unitat de Cures Intensives (UCI) neonatal, i en els darrers dies ja va passar a planta en estabilitzar-se el seu estat de salut.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Els pares del nadó, una parella jove, es troben en presó provisional des de pocs dies després de l'ingrés del seu fill. Se'ls acusa d'un presumpte cas de maltractament cap al menor, que va ingressar per unes lesions de les quals es desconeix l'abast, la gravetat i si poden tenir conseqüències per al desenvolupament futur de l'infant. Fonts de la família van expressar a aquest mitjà la seva versió, que atribuïa les marques físiques del nadó a «una erupció cutània» allunyada de les sospites de presumpte maltractament.

Infància va assumir la tutela del nadó en sospitar de l'ingrés

El menor és el primer fill de la mare, i el segon del pare —ja en tenia un altre fruit d'una relació anterior, tot i que li van retirar la custòdia per un presumpte cas de maltractament el qual mai es va confirmar amb proves—. El Departament d'Infància de la Generalitat (la DGAIA) va activar el protocol habitual després de les primeres sospites de possible maltractament, i va assumir la tutela del menor ingressat des de poc després de la seva entrada a Joan XXIII.

L'estat de salut del menor va generar una alerta màxima des del seu ingrés hospitalari, però una sèrie de millores progressives van permetre que sortís de l'UCI neonatal en els darrers dies. Un cop s'ha confirmat l'estabilització de la seva salut, el menut ha pogut rebre l'alta i sortir de l'hospital després de gairebé dos mesos i mig.

També et pot interessar


Comentaris

envia el comentari