Imatge il·lustrativa d'una missió humana a la Lluna

Històrica troballa d’aigua a la Lluna que permetrà l’enviament d’humans aviat

La NASA ha fet aquest anunci que pot canviar molt la visió que teníem fins ara del satèl·lit

La NASA fa dies que anava avisant que estava a punt de fer l’anunci sobre un nou i «emocionant» descobriment al voltant de la Lluna. Finalment, les expectatives s'han complert i aquest dilluns, 26 d'octubre, l'agència espacial nord-americana ha fet pública en directe una troballa extraordinària i històrica: s'ha trobat aigua a la Lluna.

Segons la mateixa NASA, les dades obtingudes sĂłn «inequĂ­voques» i es tractaria de plaques de gel trobades a la superfĂ­cie lunar, i no en les profunditats del satèl·lit natural. Segons els experts, les quantitats d'aigua trobades a la superfĂ­cie serien «mĂ©s que suficients» per abastir les necessitats de les futures colònies d'humans a la Lluna, previstes de cara a l’any 2024 com a pas previ a viatjar a Mart. Sense cap mena de dubte, aquest descobriment podria accelerar les missions o facilitar la vida terrestre al satèl·lit. 

La troballa s'ha fet grĂ cies a l'Observatori Estratosfèric d'Astronomia Infraroja (SOFIA), un telescopi d'infrarojos construĂŻt en un aviĂł Boeing 747  modificat.