Els jugadors, celebrant el gol de Lolo Plá

Un bon Nàstic en el segon temps empata (1-1) contra el Girona

El conjunt grana empata davant el Girona en una brillant segona meitat on ha hagut d’esperar als darrers minuts per poder empatar l’encontre

Els jugadors, celebrant el gol de Lolo Plá | Joan Alfons López

El Nàstic ha empatat (1-1) contra el Girona  en un duel on ha mostrat dues cares ben diferents: una primera on han dominat les imprecisions en la sortida de la pilota i la variant a l’hora de pressionar i una segona on l’equip ha mostrat superioritat davant un equip procedent de Primera Divisió (que ha presentat moltes absències) que ha pogut aguantar el marcador fins a la recta final del matx. Bones sensacions generals d’un equip que comença a perfilar els trets característics i aquells jugadors que poden estar cridats a fer grans coses.

Primer temps tacat

El primer temps al Nou Estadi no serà recordat per la seva brillantor. Ambdós conjunts han notat el cúmul de minuts de la pretemporada i el joc ha estat més ben espès que fluït. La primera ocasió arribava en el minut 14 quan el visitant Soni enviava la pilota a la base del pal de porteria de Bernabé després d’una errada en la sortida de la pilota comesa per Viti. Era l’avís de quelcom més gros que arribaria un parell de minuts després. Una errada de marcatge ha deixat sol el ‘Choco’ Lozano a la frontal. Un potent i col·locat xut de l’hondureny ha aconseguit superar Bernabé per fer el 0 a 1.

Márquez ha buscat l'empat xutantuna falta en la frontal
Márquez ha buscat l'empat xutantuna falta en la frontal | Joan Alfons López

El Nàstic ha buscat la reacció. Javi Márquez, amb un xut de falta en el minut 21, obligava el porter visitant Suárez a rebutjar a corner. La següent oportunitat també era nastiquera. Una combinació entre Pol Prats i Brugui posava la por al cos dels gironins. Viti, a la mitja hora de joc, ho provava amb una acció individual però la pilota marxa per poc. El Nàstic millorava però el Girona aguantava, equip que ha estat capaç de contrarestar la proposta local.

Molt millor Nàstic en el segon temps

La segona meitat ha deixat pas a la millor versió dels grana. L’entrada al camp de Giner i Ballesteros per Prats i Brugui ha donat més recorregut per les bandes, sobretot l’esquerre de l’ex del Sabadell. Precisament Pol ha combinat amb Pereira en el minut 50 i ha començat a generar perill. Bonilla, en la següent acció, enviava una bola ben a prop del pal de Suárez. Els locals s’animaven i el Girona responia amb un bon xut de falta de Paik que Bernabé enviava a corner.

Brugui en carrera contra Soni, jugador del Girona FC
Brugui en carrera contra Soni, jugador del Girona FC | Joan Alfons López

Aquesta ocasió no ha desanimat un Nàstic que seguia insistint amb Pereira. Tot i que la millor ocasió ha arribat a pilota aturada. Una centrada de falta era rematada per Goldar, enviant aquest l’esfèric al travesser de la porteria de Suárez. Al Nou Estadi li agradava el que veia i responia amb aplaudiments i cridòria favorable al seu equip. Tot i que l’equip feia mèrits, l’afició ha hagut d’esperar al darrer minut del matx per trobar el premi. Una jugada individual d’un brillant Pol Ballesteros a l’esquerre ha acabat amb una passada enrere que Lolo Plá no desaprofitava per empatar.

D’aquesta manera, amb un dolç sabor de boca, el Nàstic tanca els partits amistosos de pretemporada al Nou Estadi per afrontar els dos darrers duels com a visitant al camp del Villarreal B i del València Mestalla, dues proves contra rivals durs del grup tercer de Segona B. L’equip s’exercitarà dissabte a primera hora i gaudirà de la tarda i la jornada de diumenge de festa per tornar a la feina dilluns i encetar la penúltima setmana de pretemporada.