Alguns negocis ja cobren un suplement pel coronavirus

Clíniques dentals, perruqueríes i altres sectors apliquen un cost 'extra' per la desinfecció dels locals i la pèrdua de clientela

Diverses persones amb mascareta el primer dia del seu ús obligatori a Màlaga, el 21 de maig del 2020
Alguns negocis comencen a cobrar als seus clients un suplement pel coronavirus | EuropaPress

Després del confinament per la crisi del coronavirus, la realitat va tornant, de mica en mica, a la nova normalitat a la qual tothom ens haurem d'acostumar. Aquesta 'nova normalitat', per exemple, implica reobrir negocis però amb noves normes que han de respectar segons les ordres de les autoritats sanitàries, com per exemple l'aforament màxim o la distància mínima entre clients. 

Aquest fet està provocant que alguns negocis, davant la difícil situació econòmica que travessen, hagin començat a aplicar un suplement als seus serveis per pal·liar les pèrdues. 

Segons ha informat 'ElNacional.cat', aquest suplement s'anomenaria suplement coronavirus, i l'estarien començant a aplicar negocis com clíniques dentals o perruqueries, a causa dels canvis dels locals on treballen. 

Des de la reobertura dels negocis, les autoritats sanitàries obliguen a la desinfecció dels locals, en molts casos més de dos cops al dia, així com a l'obligatorietat de l'ús de material com mascaretes i guants. En molts casos, les característiques dels locals impedeixen que hi hagi més d'un o de dos clients al mateix temps.

El cas dels dentistes i les perruqueries és més obvi, perquè per a dur a terme la seva feina han de tenir un contacte directe amb el client, un fet que fa que hagin de prendre encara més mesures higièniques i de seguretat. 

Els negocis han d'avisar i rebre l''Ok' del client per aplicar el suplement

Per frenar les pèrdues econòmiques que provoquen aquestes despeses 'extra', que se sumen al menor volum de clientela a conseqüència de la limitació d'aforament, els professionals han implementat aquests suplements. 

Cal recordar, però, que aplicar-lo només és legal si s'avisa el client i ell dona el seu consentiment. D'altra forma, el negoci estaria cometent una il·legalitat que el client podria reclamar, tal com ha recordat l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU). 


Comentaris

envia el comentari