Neix el gremi que vol aglutinar tota l'hostaleria de Reus

Compta amb una quarantena d'associats | Vol facilitar els tràmits als membres i fer de portaveu davant l'administració

La setmana passada es va posar en marxa, a Reus, una entitat que en només uns quants dies ja voreja la quarantena d'establiments associats. Es tracta del Gremi de l'Hostaleria de Reus, que vol aglutinar tot aquest sector professional que, tal com expliquen els implicats, ha crescut molt els darrers anys a la capital del Baix Camp. No es tracta, només, d'organitzar o coordinar iniciatives de promoció, que també, sinó que vol servir per ajudar els negocis gastronòmics a treballar de manera eficient.

«No hi havia una figura que pogués unir tot el grup de l'hostaleria, que ha crescut molt; era una inquietud que feia més d'un any que teníem» explica Rodrigo Javier Garibotti, president del Gremi d'Hostaleria de Reus. A les taules del Déu n'hi do!, local que regenta, explica a TarragonaDigital que després de temps de comentar-ho van decidir fer el pas sabent, a més, que des de l'Ajuntament també es veia la iniciativa amb bons ulls.

Terrasses de la plaça del Mercadal de Reus
Terrasses de la plaça del Mercadal de Reus | Jordi Olària

 

El Gremi d'Hostaleria vol ser útil en el dia a dia dels associats

El president de l'entitat explica que, després de parlar-ho entre uns quants professionals del sector es van dirigir a l'Ajuntament, i tant el consistori com el Patronat de Turisme van considerar que era bona idea. Tal com argumenta Rodrigo Javier Garibotti, «no és el mateix que hi vagin 200 o 300 persones a picar a la porta que n'hi vagi una en representació, que és molt més ordenat». En menys d'una setmana de vida el Gremi ja compta amb una quarantena d'associats.

A més de servir com a veu única que, segons es va dir a la presentació de l'entitat, l'Ajuntament també trobava a faltar, el Gremi vol servir en el dia a dia dels seus associats. En funció de quin dels tres tipus diferents de quotes es triï, el ventall de serveis varia, tot i que la gran majoria queden coberts amb la quota bàsica. La idea és que, per exemple, en el cas que un establiment vulgui demanar una subvenció, la pugui tramitar el Gremi d'Hostaleria.

La barra d'un establiment de Reus plena de pinxos
La barra d'un establiment de Reus plena de pinxos | Laia Solanellas

Multitud d'idees sobre la taula

«Es faran borses de treball, hi ha un munt d'idees i d'històries que podem tirar endavant, això dependrà de la gent que s'associï», sentencia el president del Gremi. Aquesta associació els pot servir, com apunta, per buscar personal si li convé a un soci. «Iniciatives n'hi ha moltes, les idees sortiran i es plasmaran», manté, i apunta que s'està preparant un gran esdeveniment de cara a la primavera per a tots els associats que tinguin.

El Gremi d'Hostaleria vol ser-ho de tot Reus, no només del centre

«Molts dels que hi són, són més del centre, però això és per tot Reus», explica Rodrigo Javier Garibotti. «El que té un bar al polígon AgroReus és el que té més motius per ser-hi, el que no volíem era centralitzar-ho, volem que tota l'hostaleria de Reus hi pugui participar». En aquest sentit, des de l'entitat fan incís en la part de tràmits burocràtics o d'ajuts que pot suposar ser associat, com, per exemple, tenir més facilitats o recursos quan un bar vulgui fer alguna promoció especial durant les festes del seu barri.