L'any 2020 marcarà un abans i un després per a la gestió de residències per a la gent gran de les comarques de Tarragona. Els espais sociosanitaris, un dels sectors més tocats per la força de la pandèmia de la Covid-19, han aclaparat bona part dels episodis més tràgics del curs, per la seva especial delicadesa i fragilitat. «Treballem amb persones, i només som aquí per cuidar a qui més cura necessita», empresava l'empresari del sector Miguel Márquezen un reportatge publicat a TarragonaDigital a les portes de la segona onada.
[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]
Márquez és el responsable de gestionar una xarxa de cinc residències a Creixell, Fontscaldes, el Pla de Santa Maria, Valls —la residència Ballús— i, de manera provisional, la Nostrallar dels Pallaresos després de la intervenció fulminant de la Generalitat, que la va retirar de les mans anteriors per confiar-la a aquest empresari amb experiència al sector. «Assumim la responsabilitat amb moltes ganes», deia Màrquez a aquest mitjà poc després de saber-ho.
Ara, aquesta xarxa de cinc residències —i una bugaderia industrial— gestionades per Màrquez s'han consolidat com a grup sòlid, anomenades Grupo Mimara, amb l'ambició d'esdevenir «un referent en el sector sociosanitari» de les comarques de Tarragona. El nou grup irromp al sector de les residències «per convertir-se en un dels motors empresarials més rellevants del sector» i per «consolidar un servei d'excel·lència» a les cinc residències.
Mimara, d'aquesta manera, entra en escena al panorama de l'atenció a la gent gran en un moment on tots els ulls miren en aquesta direcció. El grup disposa de vora 250 treballadors i poc més de 400 places d'usuaris, entre públiques i privades. De fet, el grup aspira a que la concessió de la Nostrallar dels Pallaresos evolucioni a curt termini de provisional a definitiva per poder seguir avançant en la seva intenció de fer-se gran al sector sociosanitari de Tarragona. El 2020 ha enderrocat el dibuix fins ara existent a les comarques tarragonines.