Metge amb mascareta i ulleres protegint-se del coronavirus

Un nen de 7 anys, possible nou afectat pel coronavirus a Mallorca

El menor hauria tingut contacte a l’illa amb el turista britànic infectat

El coronavirus  s’intensifica a Europa  i el Regne Unit ja el descriu com una amenaça «greu i imminent». Aquest és un dels països europeus més afectats, ja que s’han detectat fins a quatre persones infectades pel virus. Aquest últim va ser confirmat aquest mateix diumenge, després que un home presentés símptomes i assegurés que havia estat en contacte amb una altra persona infectada al país.

El nen va tenir contacte directe amb el turista infectat 

Ara, però, es podria confirmar un nou cas de coronavirus  a Espanya. Es tracta d’un menor  de 7 anys que està ingressat a l’hospital Son Espases de Palma de Mallorca. El nen va tenir contacte amb el turista britànic que presentava símptomes i es troba sota observació des de feia dies. El menor presenta febre  i ha donat positiu en grip tipus B, encara que aquests signes no confirmen la presència del virus i es procedirà a realitzar les proves pertinents per confirmar si es tracta d’un nou afectat.

Segons afirma la directora general de Salut  Pública, Maria Antònia Font, el pacient britànic es troba «asimptomàtic» i a falta de les últimes proves que confirmin que està absent de coronavirus  i poder donar-li l’alta. La seva dona i la filla petita no presenten els símptomes, però la seva filla gran va ser diagnosticada  amb grip. Tot i això, la nena evoluciona favorablement i es preveu que es pugui donar d’alta en els pròxims dies.

Per la seva banda, fonts de direcció de Salut  Pública també asseguren que creuen que això també serà una falsa alarma: «Seria estrany i poc probable que tots dos el tinguessin, però s’ha de descartar».

També et pot interessar...