Els nens d'ulls negres

Infants d’estrany comportament i terrorífica mirada

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Una nit d’estiu de 1996 el periodista Brian Bethel es va dirigir al centre d’Abilen, ciutat de l’estat de Texas. Just acabava d’aparcar quan va sentir tres cops secs a la finestreta. A l’altra banda hi va veure dos infants d’entre deu i catorze anys que intentaven dir alguna cosa.

Res semblava fora de lloc però Bethel, prudentment, només va obrir una escletxa de la finestra. «Hola senyor, com va? Tenim un problema». El nen parlava amb un estrany accent que el periodista no va poder reconèixer i una seguretat inusitada. El menor va explicar que s’havien deixat els diners per anar al cinema a casa i necessitaven algú que els portés en cotxe.

Brian Bethel no sabia per què, però l’angoixa creixia a mesura que el noi parlava. Finalment va fer cas a aquell sentiment i va decidir marxar. Però abans de poder fer res, els infants es van acostar i, aixecant la mirada, van pronunciar les següents paraules: «Va senyor. Deixi’ns entrar. Sap que no podem entrar si no ens dona el permís».

El que va veure Bethel el va esgarrifar tant que va engegar el cotxe i, sense pensar-s’ho, va recórrer tot el carrer marxa enrere. Al mirar als ulls d’aquell jove només hi va veure foscor. Els ulls eren completament negres i profunds, sense iris ni escleròtica.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Diferents casos al món

A partir d’aleshores els testimonis han incrementat exponencialment fins a arribar als nostres dies, amb centenars de persones que asseguren haver tingut horribles trobades amb aquests éssers d’ulls negres.

Coneguts com B.E.K. (per les sigles en anglès de Black Eye Kids), els nens d’ulls negres son un dels fenòmens més populars d’Internet en l’actualitat. S’han donat casos per tot Estats Units, Canadà i Regne Unit. Els testimonis són diversos i molt diferents, però hi ha característiques comunes en tots ells.

Tot comença amb tres cops secs, ja sigui a la porta de casa o a la finestreta del cotxe. Els menors sempre apareixen en grups de dos o més individus, mai sols. Sorprèn la seguretat que demostren en les seves paraules i accions així com els seus estranys accents i comportaments. I sempre tenen el mateix objectiu: aconseguir el permís per poder entrar a la propietat de la víctima.

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Un fet inexplicable

 

Les teories són moltes però les explicacions i proves escasses. Hi ha opinions per a tots els gustos: dimonis en cossos d’infants, extraterrestres, éssers d’altres dimensions, bromistes o simplement invencions. Molts acusen directament a Brian Bethel de voler crear la seva pròpia llegenda urbana. Altres asseguren que són bromistes o estafadors que utilitzen lents de contacte especials.

Però el fenòmen ha anat molt més enllà: hi ha incomptables casos i fotografies. L’èxit és tan gran que els diaris ja comencen a recollir els testimonis més impactants, intentant buscar una explicació.

Es podria tractar d’un relat de por modern que ha esdevingut viral, o potser ens trobem davant d’alguna fenomenologia real. I tot i que de moment només hi ha hagut casos en països de parla anglesa, és molt probable que molt aviat comencin a sonar casos dels nens d’ulls negres al nostre país.


Comentaris

envia el comentari