Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Niños paseando por las calles en España tras el confinamiento

Definitiu: Els nens no són un gran focus de transmissió del coronavirus

És la conclusió més destacada d'un estudi de la Universitat de Southampton, publicat per la British Medical Journal

Nens passejant pels carrers a Espanya després del confinament
Els nens no serien un gran focus de contagi malgrat les seves sortides al carrer. | EFE

Una de les grans pors que hi havia després de l'autorització als nens per sortir al carrer era que es disparessin els contagis entre ells. Encara que diversos estudis havien demostrat que el coronavirus és menys agressiu en els menors, fins ara no s'havia confirmat que, realment, els infants no són un gran focus de transmissió de la Covid-19.

Segons un estudi publicat per la British Medical Journal, una de les conclusions confirmades és que «els nens podrien ser significativament menys propensos a infectar-se que els adults». Així, aquesta publicació nega que es pugui considerar els nens com a supercontagiadors.

El pediatre Josep Maria Paricio explicava al diari 'El Mundo' que, malgrat el que ens han fet creure, els nens no «són vectors de transmissió». Paricio confirmava que el mateix Fernando Simón «ha hagut de reconèixer que, malgrat que han sortit al carrer, la pandèmia no ha repuntat».

Les xifres que ho demostren

L'estudi de la Universitat de Southampton, recollit per la BMJ, revela que després de les investigacions fetes en famílies de diversos països, els més petits no eren majoritàriament l'origen del contagi. En alguns països, les xifres eren d'un 10% mentre que en altres baixaven al 5%.

La investigació assenyalava dos clars exemples. El primer, el d'un menor de França que, tot i estar en contacte amb 100 persones en el seu col·legi i en una estació d'esquí, no va transmetre el virus. El segon cas, el d'un col·legi australià on «cap dels 735 estudiants i 128 empleats del centre va contraure la infecció per aquest coronavirus que tenien nou nens».

Aquesta mateixa tendència també es veu en països com Corea de Sud o Islàndia. En aquests estats, exemples de realització de tests generalitzats entre la seva població, l'índex de positius entre els seus nens era molt baix.

Tornar o no tornar a l'escola

Davant aquestes dades, tant els autors de la recerca com el pediatre Josep Maria Paricio coincideixen que no hi ha motiu perquè els infants no tornin a les escoles. «Els nens es contagien poc, el contagi resulta benigne i s'immunitzaran», deia Paricio.

Malgrat això, els autors insisteixen que cal que hi hagi «dades de vigilància serològica d'alta qualitat» abans de prendre una decisió definitiva per part dels diferents governs.