El Montseny torna a aparèixer nevat aquest divendres

La nevada ha estat molt testimonial i tan sols ha enfarinat les parts més altes de la muntanya. La cota ha baixat per sota dels 1.400 metres amb un ambient hivernal

Tal i com vam anunciar en les darreres previsions meteorològiques, la neu ha tornat a visitar els cims del Montseny per enèsima vegada aquesta tardor. La nevada no ha estat ni molt menys important, sinó que tan sols les parts més altes de la muntanya han quedat emblanquinades per una tímica capa de neu que, un cop els núvols s'han anat trencant, era visible des de tots els angles possibles al voltant del massís.

En concret, aquesta és la cinquena de les nevades que ja ha viscut aquesta temporada el Montseny. Una dada molt destacable tenint en compte que encara no hem entrat a l’hivern. L’episodi de neu més destacat de la tardor va tenir lloc a finals d’octubre, quan es van acumular uns quants centímetres que es van fondre ràpidament amb l’augment posterior de les temperatures.

Entre el dijous i la matinada del divendres, han caigut fins a 12 l/m² a la zona, la majoria dels quals ha estat en forma de neu a les parts altes del Montseny. En el moment de més fred, la cota s’ha mogut al voltant dels 1.400 metres i inclús per sota. Això ha permès que en cims com el Turó de l’Home o el Puig Sesolles, situats a més de 1.600 metres i que han baixat per sota dels 0º, la neu hagi agafat al terra. 

Nevada abundant a la cara nord del Pirineu

La nevada al Montseny ha estat força tímida i testimonial, però les precipitacions estan sent força més abundants a la cara nord del Pirineu, on la neu cau a partir d’uns 1.000 metres i s’estan acumulant gruixos d’entre 20 i 30 centímetres a les cotes més altes, tot i que municipis com la mateixa capital de l’Aran, Vielha, també estan emblanquinats.

Aquest episodi té les hores comptades, ja que dissabte s’espera un dia molt més tranquil, tot i que al tard apareixeran noves pluges a la cara nord del Pirineu amb una cota de neu molt més alta, pel damunt dels 2.000 metres. Diumenge ens creua un altre front, però serà força desgastat  i només farà nevar a les parts altes del Pirineu.