Imatge de les nevades al Ripollès.

Arriben noves nevades a cotes baixes mentre Catalunya continua en alerta pel temporal

La neu continua enfarinant diferents punts de la geografia catalana

Una feble nevada ha enfarinat diversos punts del Ripollès, Osona i el Moianès. A Ripoll, situat a 600 metres d'altitud, ha començat a nevar a les set del matí sense causar cap problema important. 

De fet, des de primera hora, l'Ajuntament ha escampat potassa en diversos carrers i ha netejant la neu a les entrades de les escoles i els ponts. A Osona, la neu també ha enfarinat alguns punts com Vic, Tona, Hostalets de Balenyà i Muntanyola. 

Aquest últim municipi ha activat el protocol de nevades, i els alumnes que van a l'institut de Gurb han tornat a casa per precaució. La neu també s'ha deixat veure en alguns punts del Moianès com a la capital.

El més sorprenent de tot plegat, però, ho hem vist a Barcelona, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental o el Maresme, on han arribat a caure flocs de neu. La cota, per tant, s'ha situat a primera hora d'aquest dilluns als 100 metres. 

Els vídeos de la nevada d'aquest dimarts 

L'alerta Neucat, activada 

Va ser a darrera hora del passat dilluns, 23 de gener. Protecció Civil va activar la fase de prealerta del pla d'emergències Neucat per la possibilitat que aquest dimarts hi hagués nevades a partir de 200 metres d'altitud a diferents punts de Catalunya. 

El Servei Meteorològic de Catalunya preveia que hi pugués haver gruixos superiors als dos centímetres. Quelcom que ha passat, la cota de neu s'ha desplomat a primera hora del dia d'avui i s'han pogut veure febles i aïllades nevades en llocs inusuals com Barcelona, Sabadell i Terrassa

Cal destacar finalment que a partir de la tarda la cota pujarà fins als 800 metres, tret de la zona de Ponent i del terç sud de Catalunya. Caldrà, doncs, estar molt atents al cel durant tot aquest dimarts i no baixar la guàrdia en cap moment del dia. 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp